Στη Νέα Υόρκη η σιωπή είναι επιβίωση!

Εξωγήινοι καταδιώκουν όποιον κάνει θόρυβο στην «πόλη που δεν κοιμάται»

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ενα ήσυχο μέρος: Ημερα πρώτη ★★½
ΦΑΝΤΑΣΙΑΣ (2024), 100΄
Σκηνοθεσία: Μάικλ Σαρνόσκι
Ερμηνείες: Λουπίτα Νιόνγκο, Τζόζεφ Κουίν

Το κινηματογραφικό σύμπαν που δημιούργησε πριν από έξι χρόνια ο Τζον Κρασίνσκι, συστήνοντας να κάνουμε… ησυχία (για να αποφύγουμε φονικούς εξωγήινους που εντοπίζουν τον παραμικρό ήχο), αποκτά πρίκουελ. Εδώ βρισκόμαστε στη Νέα Υόρκη, όπου η Σαμίρα (Λουπίτα Νιόνγκο), μια νεαρή γυναίκα που πάσχει από καρκίνο, φτάνει μαζί με άλλους τροφίμους ενός εξοχικού θεραπευτικού κέντρου. Σύντομα ωστόσο θα βρεθεί εν μέσω χάους, καθώς οι εξωγήινοι επιτίθεται σκορπώντας τον πανικό και τον θάνατο, ενώ εκείνη παλεύει για να επιβιώσει, παρέα με τον γάτο της και έναν άγνωστο φοιτητή της Νομικής.

«Η Νέα Υόρκη είναι οικεία σε όλους και το καλύτερο μέρος για να εκτυλιχθεί η αφήγηση», λέει ο συν-σεναριογράφος και παραγωγός Τζον Κρασίνσκι.

Ο Κρασίνσκι παραμένει στη θέση του παραγωγού —μαζί με τον μετρ της δράσης, Μάικλ Μπέι– και του συν-σεναριογράφου, ενορχηστρώνοντας αυτή τη φορά ένα άγριο κυνηγητό όχι στις εξοχές, όπως συνέβαινε στις πρώτες ταινίες, αλλά καταμεσής της μεγαλούπολης.

Εκεί όπου ο θόρυβος, που προκαλεί η δραστηριότητα εκατομμυρίων συγκεντρωμένων ανθρώπων, χτυπάει κόκκινο, ο κίνδυνος με τη σειρά του πολλαπλασιάζεται.

Ολα αυτά τα βλέπουμε μέσα από μια αρκούντως εντυπωσιακή παραγωγή, η οποία μεταμορφώνει τη γνωστή μας Νέα Υόρκη σε ένα στοιχειωμένο από τον τρόμο μέρος, με αυτοκίνητα που ίπτανται ξαχαρβαλωμένα, διαλυμένα κτίρια και φονικούς θηρευτές που παραμονεύουν σε κάθε στενό.

«Ηθελα να πάρω ένα μέρος που όλοι γνωρίζουμε και να το δείξω υπό εξαιρετικές συνθήκες. Η Νέα Υόρκη είναι οικεία σε όλους. Και σ’ έναν κόσμο όπου εμφανίζονται φονικά πλάσματα ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε αντιληφθούν έναν ήχο, τότε η Νέα Υόρκη είναι το καλύτερο μέρος για να εκτυλιχθεί η αφήγηση», λέει από την πλευρά του ο Τζον Κρασίνσκι. Συνολικά, αυτό το τρίτο μέρος –ή πρώτο χρονικά– είναι παρόμοιο με το δεύτερο: αγωνιώδες και καλοφτιαγμένο, αλλά κάπως επαναλαμβανόμενο και όχι πραγματικά καθηλωτικό όπως το πρώτο.

Στα ατού της ταινίας συγκαταλέγεται σίγουρα η πρωταγωνίστρια, Λουπίτα Νιόνγκο. Εμπειρη πια και (πάντα) ταλαντούχα, η τελευταία ερμηνεύει όχι μια ηρωίδα δράσης, αλλά μια γενναία γυναίκα που έχει μάθει να αντιμετωπίζει τις αναποδιές και έχει αποδεχθεί τη μοίρα του θανάτου – ατυχώς, ο δικός της στιβαρός χαρακτήρας δεν βρίσκει το ανάλογο αντίβαρο σε εκείνους, τους αρκετά σχηματικούς, που ερμηνεύουν οι Τζόζεφ ΚουίνStanger Things») και Ντζίμον Χούνσου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT