Home cinema: Η σκοτεινή πλευρά του ΝΒΑ και μια ληστεία

Home cinema: Η σκοτεινή πλευρά του ΝΒΑ και μια ληστεία

Βγαλμένη από τον πολυτάραχο κόσμο του NBA, αλλά έχοντας ελάχιστη σχέση με το ίδιο το μπάσκετ, η σειρά του Hulu που βλέπουμε στην πλατφόρμα του Disney+ ασχολείται με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της λίγκας. Βρισκόμαστε στο 2013 και η διαχρονική ομάδα-περίγελως του Λος Αντζελες, Clippers, αποφασίζει να αναβαθμιστεί δραστικά και να διεκδικήσει τον τίτλο

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Clipped
ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ (2024)
Δημιουργός: Τζίνα Γουέλτς
Ερμηνείες: Λόρενς Φίσμπερν, Τζάκι Γουίβερ

Βγαλμένη από τον πολυτάραχο κόσμο του NBA, αλλά έχοντας ελάχιστη σχέση με το ίδιο το μπάσκετ, η σειρά του Hulu που βλέπουμε στην πλατφόρμα του Disney+ ασχολείται με ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία της λίγκας. Βρισκόμαστε στο 2013 και η διαχρονική ομάδα-περίγελως του Λος Αντζελες, Clippers, αποφασίζει να αναβαθμιστεί δραστικά και να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο σπουδαίος προπονητής Ντοκ Ρίβερς (Λόρενς Φίσμπερν) φτάνει στην πόλη, ωστόσο, σύντομα θα έρθει αντιμέτωπος με τον ανοικονόμητο ιδιοκτήτη της ομάδας, Ντόναλντ Στέρλινγκ, ο οποίος κινδυνεύει να τινάξει τα πάντα στον αέρα, όταν μια σειρά από δικά του ρατσιστικά σχόλια βγαίνουν στη φόρα από τη δυσαρεστημένη ερωμένη του. Η σειρά της Τζίνα Γουέλτς τρυπώνει απολαυστικά στο παρασκήνιο του λαμπερού κόσμου του NBA, εκεί όπου (κάποιοι) ζάπλουτοι ιδιοκτήτες ομάδων συχνά ξεπερνούν τα όρια, νιώθοντας άτρωτοι. Ενας τέτοιος ήταν σίγουρα και ο Στέρλινγκ, εκπρόσωπος μιας παλιάς, σκοταδιστικής Αμερικής των διακρίσεων και του σεξισμού. Ενα άλλο ενδιαφέρον στοιχείο εδώ είναι η αντιπαραβολή με την άκρως επαγγελματική προσπάθεια της ομάδας, με τους παίκτες και τους προπονητές να προσπαθούν να βγάλουν τον ανυπόληπτο μπασκετικό οργανισμό από την αφάνεια, κόντρα στις πράξεις του ίδιου του αμετροεπούς ιδιοκτήτη.

Παραβατικοί ★★★
ΔΡΑΜΑ (2023)
Σκηνοθεσία: Ροντρίγκο Μορένο
Ερμηνείες: Ντανιέλ Ελίας, Εστεμπάν Μπιλιάρντι

Home cinema: Η σκοτεινή πλευρά του ΝΒΑ και μια ληστεία-1
Σκηνή από τους «Παραβατικούς» του Αργεντινού Ροντρίγκο Μορένο.

Από την πλατφόρμα της Cosmote TV επιλέγουμε ένα φιλμ που μας έρχεται από την Αργεντινή. Ο Μοράν και ο Ρομάν δουλεύουν ως τραπεζικοί υπάλληλοι στο Μπουένος Αϊρες. Μια μέρα, ωστόσο, ο πρώτος αποφασίζει να κλέψει ένα αρκετά μεγάλο ποσό από το χρηματοκιβώτιο, με σκοπό ο φίλος του να τα κρύψει και οι δυο τους να τα μοιραστούν μόλις εκείνος βγει από τη φυλακή. Καθώς όμως τα τριάμισι χρόνια της ποινής προχωρούν, ο έρωτας παίζει τα δικά του παιχνίδια, απειλώντας να ανατρέψει τα σχέδια των δύο ανδρών.

Ο Ροντρίγκο Μορένο ξεκινά δίνοντάς μας την εντύπωση ότι θα παρακολουθήσουμε μια, έστω εναλλακτική, ταινία ληστείας (heist movie), κάτι το οποίο πάντως σχετικά γρήγορα ανατρέπεται. Λέμε «σχετικά», διότι ο Αργεντινός κινηματογραφιστής παίρνει τον χρόνο του, απλώνοντας σε διάρκεια άνω των τριών ωρών την πλοκή του, που χωρίζεται σε δύο μέρη. Παρ’ όλα αυτά, η ταινία δεν κουράζει, αφού διατηρεί σε μεγάλο βαθμό το σασπένς, ενώ παράλληλα περνάει στο δεύτερο, περισσότερο υπαρξιακό, επίπεδο.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT