Η πρώτη πριβέ ξενάγηση στην Ακρόπολη σε ζευγάρι Ρώσων

Η πρώτη πριβέ ξενάγηση στην Ακρόπολη σε ζευγάρι Ρώσων

Ενα ζευγάρι Ρώσων πραγματοποίησε, σύμφωνα με πληροφορίες, την πρώτη εξατομικευμένη επίσκεψη στην Ακρόπολη, το βράδυ του Σαββάτου. Η υπηρεσία θα προσφέρεται κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο, ενώ η δυνατότητα ενδέχεται να δοθεί και στο νεοσύστατο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού.

1' 34" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαθέσιμη για όποιον την επιθυμεί και έχει την πολυτέλεια να την υποστηρίξει είναι πλέον η υπηρεσία εξατομικευμένης επίσκεψης στον Ιερό Βράχο της Ακρόπολης, που δημιουργήθηκε προ μηνών στο πλαίσιο της αναθεώρησης της τιμολογιακής πολιτικής για τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μουσεία και τα μνημεία του υπουργείου Πολιτισμού, προκαλώντας και ορισμένες αντιδράσεις όσον αφορά τους τρόπους αξιοποίησης του μνημείου.

Σύμφωνα με πηγές από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων, στην Ακρόπολη πραγματοποιήθηκε εξατομικευμένη επίσκεψη ήδη από το περασμένο Σάββατο από δύο άτομα, και συγκεκριμένα από ένα ζευγάρι Ρώσων, που επέλεξαν να ανέβουν στο μνημείο στη βραδινή διαθέσιμη ζώνη, συνοδεία δικού τους ξεναγού. Στο ζευγάρι δόθηκαν, όπως προβλέπεται, αναμνηστικά δώρα για την επίσκεψή του. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν επίσης ότι κάποιες εξατομικευμένες επισκέψεις έχουν κλειστεί για τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, ενώ σύντομα θα υπάρχει προσωπικό του ΟΔΑΠ επιφορτισμένο με την υποδοχή όσων συμμετέχουν.

Η υπηρεσία που προσφέρεται, έναντι 5.000 ευρώ, από 1ης Απριλίου έως 31 Οκτωβρίου, κάθε Τρίτη, Παρασκευή και Σάββατο, τις ώρες 7-9 π.μ. και 8-10 μ.μ., αφορά ομάδες επισκεπτών μέχρι πέντε άτομα η κάθε μία και με τον συνολικό αριθμό των ομάδων να μην μπορεί να ξεπερνάει τις τέσσερις ανά ζώνη επίσκεψης. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κλείσουν τη VIP επίσκεψή τους στην πλατφόρμα hhticket.gr και συγκεκριμένα στην επιλογή «The Acropolis Experience». Η υπηρεσία εμφανίζεται διαθέσιμη χωρίς ξενάγηση από τις 9 Ιουλίου και με ξενάγηση (σε επτά γλώσσες) μόνο από τις αρχές Αυγούστου, προκειμένου να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος για τον προγραμματισμό των ξεναγών.

Νέοι χώροι

Φαίνεται επίσης πως η συγκεκριμένη υπηρεσία θα προβληθεί περισσότερο το επόμενο διάστημα από το υπουργείο Πολιτισμού, ενώ ενδέχεται να επεκταθεί και σε άλλους χώρους. Συγκεκριμένα, το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αναμένεται σήμερα να γνωμοδοτήσει για την εφαρμογή της εξατομικευμένης επίσκεψης στο νεοσύστατο Μουσείο Νεότερου Ελληνικού Πολιτισμού, στο Μοναστηράκι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επισκέψεις θα γίνονται μόνο βραδινές ώρες, θα αφορούν δύο ομάδες και το αντίτιμο θα κυμαίνεται στα 1.000 ευρώ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT