Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου υποδέχεται τον διεθνώς καταξιωμένο μαέστρο Βασίλη Χριστόπουλο, ο οποίος πριν από λίγους μήνες ξεκίνησε τη θητεία του ως αρχιμουσικού στην Οπερα και στη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Γκρατς. Μαζί του η πιανίστρια Αλεξία Μουζά. Η βραδιά αποτελεί μια αναφορά στη μουσική παράδοση της Βιέννης, περιλαμβάνοντας έργα των Στραους, Μότσαρτ και Μάλερ. Στις 9 μ.μ., Ηρώδειο.

Σε ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα για τα 50 χρόνια από τη Μεταπολίτευση, ο Δήμος Αθηναίων σε συνεργασία με την Ταινιοθήκη της Ελλάδος μετατρέπει το Πάρκο Ελευθερίας σε θερινό σινεμά, προβάλλοντας την ταινία-ντοκιμαντέρ «Μαρτυρίες» του Νίκου Καβουκίδη. Ενα προσωπικό δημιούργημα με επίκεντρο την εξέγερση του Πολυτεχνείου. Είσοδος ελεύθερη. Στις 9 μ.μ.

Οι Kalfayan Galleries εγκαινιάζουν τη νέα έκθεση με τίτλο «Γιώργος Ιωάννου (1926-2017) – POP(?)» (φωτογραφία), παρουσιάζοντας, κατά κύριο λόγο, έργα που χαρακτηρίζονται από την αντι-ποπ ματιά του Ελληνα καλλιτέχνη. Ο Ιωάννου χρησιμοποιώντας τη γλώσσα της ποπ, με την τεχνοτροπία των κόμικς, χωρίς να την ασπάζεται, καταγγέλλει την περίοδο της δικτατορίας στην Ελλάδα. Στις 8 μ.μ., Χάριτος 11.

Ο τρίτος κύκλος συζητήσεων του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου «Future Perfect: Η εποχή της αμηχανίας» έχει τίτλο «Σώμα, κοινότητα, ταυτότητα: Η πολιτική της φροντίδας». Η συζήτηση περιστρέφεται γύρω από ερωτήματα που αφορούν τη σύγχρονη κοινωνία και μεταξύ άλλων οι εισηγητές θέτουν στο επίκεντρο τις έννοιες «βιοπολιτική»και «νεκροπολιτική». Στις 7.30 μ.μ., Πειραιώς 260.

Ο εκρηκτικός Pan Pan και η μπάντα «Years Of Youth» έρχονται στο Rockwave Nights με χορευτική διάθεση, για μια συναυλία με γνωστές επιτυχίες τους σε διάλογο με την αθηναϊκή αρχιτεκτονική και την όλο και μεγαλύτερη εξερεύνηση της ηλεκτρονικής μουσικής. Τη βραδιά ανοίγει το μουσικό σχήμα Turboflow3000. Στις 9 μ.μ., Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT