Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 3ο Evia Film Project, μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, φέρνει τον σκηνοθέτη Εμίν Αλπέρ στη βόρεια Εύβοια για την προβολή της ταινίας του «Μέρες ξηρασίας» και την ανάλυσή της, σε συνομιλία με τον συμπαραγωγό Γιώργο Τσούργιαννη. Ακολουθεί masterclass από τη σεναριογράφο Κατερίνα Μπέη, αναλύοντας μεταξύ άλλων διαφορές και ομοιότητες του τηλεοπτικού και του κινηματογραφικού σεναρίου. Από τις 11 π.μ., Λίμνη Ευβοίας.

Το Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, παρουσιάζει μια πλατφόρμα δράσεων με τίτλο «Τι οφείλουμε στη Δημοκρατία», εστιάζοντας στο τρίπτυχο υγεία-τροφή-γλώσσα, μέσα από την ποιητική, μουσική, θεατρική, αλλά και εικαστική παρέμβαση, καταξιωμένων συντελεστών. Στις 7 μ.μ., νοσοκομείο «Σωτηρία».

Οι ευρηματικοί θεατρικοί μονόλογοι «Ιφιγένεια/Βορά» (φωτογραφία), σε κείμενο Βίβιαν Στεργίου και σκηνοθεσία Αικατερίνης Παπαγεωργίου, και «Εγώ, μια δούλα», σε κείμενο Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη και σκηνοθεσία Νίκου Χατζόπουλου, στο πλαίσιο του επιτυχημένου κύκλου «Contemporary Ancients», του Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, αντλούν έμπνευση από τα έργα του Ευριπίδη «Ιφιγένεια εν Αυλίδι» και «Εκάβη». Στις 9.30 μ.μ.. Mικρό Θέατρο Επιδαύρου.

Η ταινία «Πριν τα μεσάνυχτα / Before midnight», το τρίτο μέρος της ξεχωριστής ιστορίας αγάπης μεταξύ Τζέσι και Σελίν, σε σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λινκλέιτερ, προβάλλεται στο πλαίσιο της σειράς υπαίθριων κινηματογραφικών προβολών «Park your Cinema», στο Ξέφωτο του ΚΠΙΣΝ, σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Στις 9 μ.μ., Συγγρού 364.

Το «Carousel» της μουσικοσυνθέτριας Ευανθίας Ρεμπούτσικα, αποτελούμενο από μια στρατιά καλλιτεχνών των παραστατικών τεχνών, μέσα σε ένα κλίμα διονυσιακής χαράς και το βιολί της ανά χείρας, έρχονται στο Δημοτικό θέατρο Λυκαβηττού, για να παρασύρουν για ακόμη μία φορά το κοινό σε ένα μουσικό ταξίδι, βγαλμένο από άλλη εποχή. Στις 9 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT