HOME CINEMA: Κατασκοπικό θρίλερ με δυναμικές πρωταγωνίστριες

HOME CINEMA: Κατασκοπικό θρίλερ με δυναμικές πρωταγωνίστριες

Ο δημιουργός του «Peaky Blinders», Στίβεν Νάιτ, επιστρέφει με μια κατασκοπική μίνι σειρά έξι επεισοδίων, την οποία βλέπουμε στην πλατφόρμα του Disney+. Η σταθερά εξαιρετική Ελίζαμπεθ Μος υποδύεται μια Βρετανίδα πράκτορα, η οποία ταξιδεύει στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, προκειμένου να εντοπίσει μια αινιγματική γυναίκα, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στις δραστηριότητες του ISIS

1' 51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Veil
ΘΡΙΛΕΡ (2024)
Δημιουργός: Στίβεν Νάιτ
Ερμηνείες: Ελίζαμπεθ Μος, Γιούμνα Μάργουαν

Ο δημιουργός του «Peaky Blinders», Στίβεν Νάιτ, επιστρέφει με μια κατασκοπική μίνι σειρά έξι επεισοδίων, την οποία βλέπουμε στην πλατφόρμα του Disney+. Η σταθερά εξαιρετική Ελίζαμπεθ Μος υποδύεται μια Βρετανίδα πράκτορα, η οποία ταξιδεύει στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία, προκειμένου να εντοπίσει μια αινιγματική γυναίκα, η οποία κατηγορείται για συμμετοχή στις δραστηριότητες του ISIS. Οι δυο τους θα συναντηθούν σε ένα παγωμένο στρατόπεδο προσφύγων και μαζί θα ξεκινήσουν ένα γεμάτο κινδύνους ταξίδι από την Κωνσταντινούπολη μέχρι το Παρίσι και το Λονδίνο, καθώς οι μυστικές υπηρεσίες της Βρετανίας, της Γαλλίας και των ΗΠΑ κάνουν τα δικά τους σχέδια για τη μοίρα τους.

Η σειρά του Νάιτ υιοθετεί πρόθυμα τους κώδικες του κατασκοπικού θρίλερ (γρήγοροι ρυθμοί, σασπένς, ανατροπές, εξωτισμός) στηριζόμενη βασικά στους χαρακτήρες των δύο πρωταγωνιστριών. Δύο γυναίκες με εντελώς διαφορετικές καταβολές και ιστορία ενώνονται από τη μοίρα –και τις επιλογές τους– συνειδητοποιώντας στην πορεία ότι έχουν περισσότερα κοινά από όσα αρχικά φαντάζονται. Το σύγχρονο γεωπολιτικό παιχνίδι βρίσκεται, φυσικά, κι εκείνο στο προσκήνιο, με τρόπο πάντως σχετικά «ανώδυνο» και σύμφωνο με τα τηλεοπτικά δεδομένα της εποχής.

Μια αγάπη ανέφικτη ★★★
ΔΡΑΜΑ (2018), 130΄
Σκηνοθεσία: Κατρίν Κορσινί
Ερμηνείες: Βιρζινί Εφιρά, Νιλς Σνάιντερ

HOME CINEMA: Κατασκοπικό θρίλερ με δυναμικές πρωταγωνίστριες-1
Οι οικογενειακές σχέσεις βρίσκονται στο επίκεντρο της ταινίας «Μια αγάπη ανέφικτη».

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε μια συγκινητική, αν και δίχως πολλές εκπλήξεις, ταινία από τη φιλμογραφία της έμπειρης δημιουργού Κατρίν Κορσινί. Ενας έρωτας που διατρέχει τις δεκαετίες αλλά και η αγάπη του παιδιού προς τους γονείς βρίσκονται εδώ στο επίκεντρο. Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, η Ρασέλ, ένα λαϊκό κορίτσι, συναντά τον Φιλίπ, έναν μορφωμένο νεαρό αριστοκρατικής καταγωγής. Καρπός του σύντομου αλλά φλογερού έρωτά τους είναι η Σαντάλ, την οποία ωστόσο ο Φιλίπ αρνείται να αναγνωρίσει. Καθώς τα χρόνια προχωρούν, οι δύο γονείς συναντιούνται περιστασιακά, ενώ το παιδί προσπαθεί να μοιράσει τα συναισθήματά του ανάμεσα σε δύο τελείως διαφορετικούς ανθρώπους.

Μια αρκετά παράξενη σχέση τροφοδοτεί τη δραματουργία ενός φιλμ που εξερευνά τις πιο αρχετυπικές οικογενειακές σχέσεις. Τα πράγματα γίνονται σίγουρα πιο ενδιαφέροντα καθώς η Σαντάλ μεγαλώνει και οι ισορροπίες αλλάζουν. Οι δραματικές κορυφώσεις του σεναρίου δεν συμφωνούν με την κάπως άνευρη απεικόνιση, όμως, οι δύο χαρισματικοί πρωταγωνιστές, Βιρζινί Εφιρά και Νιλς Σνάιντερ, δίνουν από μόνοι τους έξτρα δραματικό βάρος στην αφήγηση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT