Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δύο θρύλοι της όπερας, ο τενόρος Χοσέ Καρέρας και ο τενόρος και μαέστρος Πλάθιντο Ντομίγκο, γράφουν ιστορία στην Αθήνα σε μια ανεπανάληπτη βραδιά, που περιλαμβάνει διαμάντια από το ρεπερτόριο του μουσικού θεάτρου, επιτυχίες του Μπρόντγουεϊ αλλά και της ισπανικής και ναπολιτάνικης παράδοσης, συνοδεία της Συμφωνικής Ορχήστρας της ΕΡΤ. Στις 9 μ.μ., Παναθηναϊκό Στάδιο (Καλλιμάρμαρο).

O διακεκριμένος Αυστραλός δημιουργός Σάιμον Στόουν σε συνεργασία με τον θίασο του Internationaal Theater Amsterdam παίρνει αφορμή από ένα έγκλημα στην Αμερική του ’90 και παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου μια σύγχρονη ανάγνωση της «Μήδειας» (φωτογραφία), αναδεικνύοντας το έργο μέσα από τη δική του πρωτοποριακή ματιά βασισμένη στον αυτοσχεδιασμό, διατηρώντας αναλλοίωτο τον πυρήνα του. Στις 9 μ.μ., Βουκουρεστίου 3 – 5.

Τα καλλιτεχνικά δρώμενα του 12ου Αττικού Σχολείου Αρχαίου Δράματος φθάνουν στο τέλος τους με τη χορευτική σόλο παράσταση «Modulus of Resilience», από την Ηρώ Κόντη, που αποτελεί ωδή στη γυναικεία χειραφέτηση. Ακολουθεί ένα δεύτερο χορευτικό σόλο από τη Μαρία Μανουκιάν με τίτλο «RE B OU N D», το οποίο πρόκειται για μια διαρκή αναζήτηση μεταξύ αλλαγής και σταθερότητας, γείωσης και απογείωσης. Στις 9 μ.μ., Παλαιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα.

Οι φετινές εκδηλώσεις στον Κήπο του Μεγάρου ολοκληρώνονται με την προβολή της αριστουργηματικής βουβής ταινίας του Ρόμπερτ Βίνε «Το Εργαστήριο του δρ. Καλιγκάρι», συνοδεία πρωτότυπων συνθέσεων που ερμηνεύουν οι Στ. Αννινος στο πιάνο και στα πλήκτρα, Δημ. Κλωνής στα ντραμς και στα κρουστά, ο Ρ. Μελετέας συνθεσάιζερ, κοντραμπάσο και κρουστά. Στις 9 μ.μ., Κήπος του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.

H ορχήστρα χάλκινων και κρουστών Philharmonic Brass, με τον γνωστό στο ελληνικό κοινό Φιλίπ Ογκέν στο πόντιουμ, που αποτελεί μια καλλιτεχνική «συνάντηση» μελών των Φιλαρμονικών της Βιέννης και του Βερολίνου, έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου για να ερμηνεύσει μελωδίες από τον κινηματογράφο, αλλά και το κλασικό ρεπερτόριο. Στις 9 μ.μ., Ηρώδειο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT