Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με κεντρικά θέματα την αγάπη, τη χαρά, τη φύση και τον θάνατο, η διεθνούς φήμης σοπράνο Αλεξία Βουλγαρίδου και ο Ολλανδός συνθέτης και πιανίστας Γιαν Ρούλοφ Βόλτχαους έρχονται στο Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου για να παρουσιάσουν 4 κύκλους τραγουδιών σε συνδυασμό με έργα των Σούμαν, Βάγκνερ, Ραβέλ και Στράους. Στις 9.30 μ.μ., Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Ο βραβευμένος με έξι Grammy 28χρονος καλλιτέχνης Τζέικομπ Κόλιερ (φωτογραφία) ή, αλλιώς, «ο πολύχρωμος Mότσαρτ της Gen Z», έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού, για να περιπλέξει με τον δικό του ξεχωριστό τρόπο τζαζ, φανκ, ροκ, σόουλ και ποπ μελωδίες, ξεσηκώνοντας το αθηναϊκό κοινό με την εντυπωσιακή σκηνική παρουσία του. Στις 9 μ.μ.

Η παράσταση «Μια φωτεινή ελεγεία για την Ανθούλα Σταθοπούλου», σε σκηνοθεσία Γιάννη Σολδάτου και Εφης Βενιανάκη, που φιλοξενείται στο πλαίσιο του «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», αποτελεί μια συγκινητική ερμηνεία αφιερωμένη στην ποιήτρια που έφυγε από τη ζωή όταν ήταν μόλις 27 ετών, σε ένα έργο που κεντρικό ρόλο έχουν οι λέξεις και ο ιδιαίτερος τονισμός τους. Στις 9 μ.μ., Μετοχιακό συγκρότημα Νέων Φλογητών – Κέντρο Βυζαντινού Πολιτισμού-Βυζαντινό Μουσείο Χαλκιδικής.

Η χορογράφος Κατερίνα Παπαγεωργίου, γνωστή με το όνομα Kat Valastur, παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου, το έργο «Strong Born», αντλώντας έμπνευση κατά κύριο λόγο από τον αρχαίο μύθο της Ιφιγένειας εν Αυλίδι. Πρόκειται για ένα είδος «τελετουργίας» με έντονες φεμινιστικές αναφορές, που αναπαριστάται μέσα από ένα είδος χορογραφικής εναντίωσης στην ώρα της θυσίας που πλησιάζει. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 260.

Τη δεύτερη ημέρα του 11ου μουσικού φεστιβάλ Αρβανίτσας, παλιοί και νέοι επισκέπτες του βουνού θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν, μεταξύ άλλων, τον Σωκράτη Μάλαμα και την ερμηνεύτρια Ιουλία Καραπατάκη, συνοδοιπόρο του σε μεγάλα μουσικά γεγονότα, σε μια καλοκαιρινή συναυλία στην καρδιά του δάσους. Στο δάσος Αρβανίτσας, Κυριάκι Βοιωτίας.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT