Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Duran Duran έρχονται στο Release Athens 2024 για μια συναυλία γεμάτη πρωτοποριακούς ήχους, έτοιμοι να παρασύρουν το κοινό με τα 13 κομμάτια, και όχι μόνο, του νέου τους συναρπαστικού άλμπουμ με τίτλο «Danse Macabre». Η «μακάβρια» αυτή γιορτή των σπουδαίων Βρετανών καλλιτεχνών αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σόου του φετινού καλοκαιριού στην Αθήνα. Ωρα προσέλευσης 5.30 μ.μ. Πλατεία Νερού, Φάληρο.

Ο θρυλικός Τσαρλς Λόιντ (φωτογραφία) επιστρέφει έπειτα από χρόνια στην Ελλάδα και συναντιέται επί σκηνής με τη Μαρία Φαραντούρη, διασταυρώνοντας την τζαζ με την ελληνική μουσική και τον Μίκη Θεοδωράκη. Ο πιανίστας Τζέισον Μοράν, ο μπασίστας Λάρι Γκρεναντίερ και ο ντράμερ Μπράιαν Μπλέιντ θα πλαισιώσουν αυτή την κορυφαία μουσική συνάντηση. Μαζί τους ο μουσικός Σωκράτης Σινόπουλος. Στις 9 μ.μ. Ωδείο Ηρώδου Αττικού.

Συνεχίζεται η ομαδική έκθεση στην αίθουσα τέχνης Ρεβέκκα Καμχή με τίτλο «Μια φορά και… μια φωτογραφία», στο πλαίσιο του Athens Photo Festival. Oι επισκέπτες καλούνται να παρατηρήσουν τα έργα σπουδαίων φωτογράφων και εικαστικών και όπως ο τίτλος επισημαίνει, να φτιάξουν μία δική τους προσωπική αφήγηση. Τρίτη – Παρασκευή 12 μ.-7 μ.μ. και Σάββατο 12 μ.-4 μ.μ. Λεωνίδου 9.

Το ΕΜΣΤ μεταμορφώνει την ταράτσα του σε θερινό κινηματογράφο και παρουσιάζει το πρόγραμμα προβολών με τίτλο «Τα ερείπια στην πλάτη μας». Οι θεατές γυρνώντας την πλάτη τους στον φωτισμένο βράχο της Ακρόπολης, θα παρακολουθήσουν φιλμ και βίντεο με αντι-μνημειακή διάθεση και θα κληθούν να στρέψουν την προσοχή τους στις κεραίες, στα πεζοδρόμια και σε άλλες λεπτομέρειες της αστικής καθημερινότητας. Στις 9.30 μ.μ. Καλλιρρόης και Αμβρ. Φραντζή.

Η χορογράφος Ζωή Ευσταθίου παρουσιάζει στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», το έργο «Hot dark matter». Πρόκειται για μία χορογραφική «Οδύσσεια» προσφυγικών πληθυσμών, που εστιάζει στις έννοιες του αποκλεισμού, της ενσωμάτωσης, της διομαδικής επαφής και της σύγκρουσης. Στις 9.30 μ.μ. Ανάκτορο Νέστορος, Πύλος.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT