Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η σπουδαία ερμηνεύτρια Ελένη Τσαλιγοπούλου μαζί με ένα σχήμα εξαιρετικών και ευέλικτων μουσικών ταξιδεύουν στη Σάμο, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας, για να χαρίσουν για ακόμη μία φορά στο κοινό μια αξέχαστη βραδιά με λαϊκά, ρεμπέτικα, παραδοσιακά, κλασικά και νεότερα τραγούδια, αλλά κι εκείνα που αγαπήσαμε με τη φωνή της σε πρώτη εκτέλεση. Στις 9 μ.μ. Πλατεία Πυθαγόρα. Είσοδος ελεύθερη.

Ο καταξιωμένος τζαζίστας Δημήτρης Καλατζής έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου για να παρουσιάσει κομμάτια της τζαζ μουσικής εμπνευσμένα από τους κορυφαίους δημιουργούς Μάνο Χατζιδάκι και Μίκη Θεοδωράκη. Το πλούσιο συναυλιακό του πρόγραμμα περιλαμβάνει για πρώτη φορά τη δική του προσωπική «μετάφραση» σε τραγούδια του Βασίλη Τσιτσάνη. Στις 9.30 μ.μ. Μικρό θέατρο Αρχαίας Επιδαύρου.

Η Ζωή Χατζηαντωνίου παρουσιάζει στο Φεστιβάλ Αθηνών την παράσταση «Amalia melancholia, η βασίλισσα των φοινίκων», εμπνευσμένη από τη γυναίκα που στιγματίστηκε για την ατεκνία της αλλά χάρισε στην Αθήνα τον Εθνικό Κήπο. Ενα βαθιά μελετημένο έργο γύρω από το πρόσωπο της βασίλισσας Αμαλίας, έρχεται να συγκινήσει και να προβληματίσει το κοινό. Στις 9 μ.μ. Ευμολπιδών 45, Γκάζι (φωτογραφία).

Η αλληγορική μουσική παράσταση «Τεχνητή εμπιστοσύνη», που παρουσιάζεται στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός», σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ευκλείδη και λιμπρέτο Αλέκου Λούντζη, αφορά μια αναμέτρηση που διεξάγεται στο αχαρτογράφητο πεδίο συνάντησης μεταξύ τεχνητής και συναισθηματικής εμπιστοσύνης. Στις 8.30 μ.μ. Αρχαίο θέατρο Πλευρώνας, Μεσολόγγι.

Ο ταλαντούχος και ρομαντικός Γιώργος Ρους ανεβαίνει στην ταράτσα του Gazarte, παρέα με την μπάντα του, για να τραγουδήσει πολυαγαπημένα κομμάτια και να ταξιδέψει για το κοινό με τις ιστορίες που κρύβονται πίσω από αυτά. Μαζί του στη σκηνή ο Μάξιμος Δράκος στο πιάνο και ο Γιάννης Αγγελόπουλος στα τύμπανα. Ωρα προσέλευσης 8 μ.μ. Βουτάδων 34, Γκάζι.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT