Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάζεται η ιστορική έκθεση μνήμης με τίτλο «Κύπρος ’74. Δεν ξεχνώ», που διοργανώνει το Εθνικό Ιστορικό Μουσείο για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο. Μέσα από αφίσες τις περιόδου, που πολλές αποτελούν έργα σημαντικών Ελλήνων καλλιτεχνών και φωτογραφικό υλικό, φωτίζεται μια ξεχωριστή πτυχή της κυπριακής τραγωδίας. Στις 7 μ.μ., Σταδίου 13.

Πριν από τέσσερις μέρες εγκαινιάστηκε στη Δημοτική Πινακοθήκη Αίγινας η ομαδική εικαστική έκθεση «Τα μελανά», σε διοργάνωση του Δήμου Αίγινας, υπό την αιγίδα του FISTIKI FEST και σε σχεδιασμό-επιμέλεια Ιριδος Κρητικού. Πρόκειται για μια καλλιτεχνική συνάντηση Ελλήνων κεραμιστών, με σύγχρονα έργα που φέρουν μεταξύ άλλων στοιχεία από την Αρχαία Ελλάδα, την Κίνα και την Ανατολή. Καθημερινά, εκτός από Τρίτη, στις 10 π.μ.-1 μ.μ. και 7 μ.μ.-9 μ.μ., Παλαιάς Χώρας 6.

Ο Ντεβέντρα Μπάνχαρτ (φωτογραφία), ένας από τους βασικούς εκφραστές της psychedelic folk σκηνής, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής περιοδείας του, κάνει πρώτη στάση στην Αθήνα. Ο Αμερικανός καλλιτέχνης με το ιδιαίτερο στυλ θα παρουσιάσει κομμάτια από όλη τη δισκογραφία του, αλλά και από το τελευταίο του άλμπουμ με τίτλο «Flying Wig». Είσοδος ελεύθερη. Στις 7.30 μ.μ., Συγγρού 364 (ΚΠΣΙΝ).

Η παράσταση «Σεζόν», σε σκηνοθεσία Θανάση Καριτσάκη, δίνει έμφαση στις σχέσεις και συγκρούσεις μεταξύ εργαζομένων και εργοδοτών, στους χώρους της εστίασης. Από έναν καβγά που ξεσπάει μεταξύ ιδιοκτήτριας κέτερινγκ και ενός υπαλλήλου στα παρασκήνια, ο διαπληκτισμός μεταφέρεται στον χώρο της εκδήλωσης, όπου η σκηνή μετατρέπεται σε ένα πολιτικό φόρουμ αντιπαράθεσης με θέμα τον τουρισμό. Στις 9 μ.μ., Αρχαιολογικό Μουσείο Θηβών.

Συνεχίζεται η φωτογραφική έκθεση «Nelly’s – Συλλογή Κρασάκη», που περιλαμβάνει 150 αυθεντικές αργυροτυπίες με την υπογραφή της. Οπως σημειώνει η επιμελήτρια της έκθεσης Στέλλα Κουκουλάκη, δεν πρόκειται μόνο για καλαίσθητα έργα τέχνης, αλλά και για ιστορικά ντοκουμέντα. Δευτέρα εως Σάββατο 10 μ.μ.-2 μ.μ. και 7 μ.μ.-10 μ.μ. Δημοτική Πινακοθήκη Χανίων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT