Ενα φεστιβάλ δημιουργίας στο Ναύπλιο

Ενα φεστιβάλ δημιουργίας στο Ναύπλιο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το ολοκαίνουργο Φεστιβάλ Ακροναυπλίας, που ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στις 26 Αυγούστου, περιλαμβάνει από θεατρικές παραστάσεις, συναυλίες και συζητήσεις μέχρι αναγνώσεις σπουδαίων έργων της ελληνικής λογοτεχνίας και ποίησης.

Στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ συμμετέχουν σημαντικά ονόματα του θεάτρου, της μουσικής, των γραμμάτων και των τεχνών, όπως μεταξύ άλλων η Oλια Λαζαρίδου, ο Ακύλλας Καραζήσης, ο Παντελής Μπουκάλας, η Κόρα Καρβούνη, ο Ρένος Χαραλαμπίδης, η Χριστίνα Μαξούρη, η Νεφέλη Φασούλη, ο Κωνσταντίνος Ευαγγελίδης και οι Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης. Το κοινό υποδέχεται η κορυφαία Ρένη Πιττακή, η οποία θα διαβάσει τον εμβληματικό ποιητικό μονόλογο του Γιάννη Ρίτσου «Η σονάτα του σεληνόφωτος». Μαζί της στη σκηνή θα βρίσκεται ο πολυσχιδής Φώτης Σιώτας, ο οποίος την ίδια ημέρα θα συνοδεύσει μουσικά τη Νεφέλη Φασούλη, που θα ερμηνεύσει κομμάτια σε στίχους Φοίβου Δεληβοριά, Αντώνη Απέργη και Θοδωρή Γκόνη. Κατά τη διάρκεια του ημερήσιου φεστιβαλικού προγραμματισμού, η Καρυοφυλλιά Καραμπέτη θα διαβάσει αποσπάσματα απο το λογοτεχνικό έργο του Ανδρέα Καρκαβίτσα «Οι φυλακές του Ναυπλίου».

Οι ειδικά σχεδιασμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε σημεία υψηλού συμβολισμού για την πόλη όπως είναι το θέατρο Ακροναυπλίας, η πλατεία Αγίου Σπυρίδωνος, η Ακρόπολη Ασίνης, ο σιδηροδρομικός σταθμός Ναυπλίου και το Πάρκο Κολοκοτρώνη. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Θοδωρής Γκόνης υπογράμμισε ότι πρόκειται για ένα φεστιβάλ δημιουργίας, όπου οι παραστάσεις του δεν απευθύνονται μόνο στους κατοίκους αλλά και σε όλους όσοι έρχονται στο Ναύπλιο ως επισκέπτες. Αν και προϊόν τοπικής καλλιέργειας με ιδιαίτερη ταυτότητα, στόχος των συντελεστών είναι η ευρύτερη διάδοση και ανάδειξή του.

Οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις εκτείνονται μέχρι και την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και η αυλαία κλείνει με τη Μαρία Παπαγεωργίου, η οποία θα παρουσιάσει το ιδιαίτερο μουσικό πρότζεκτ «3 In Loop».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT