Εργο ευαισθητοποίησης για τον πλανήτη

Εργο ευαισθητοποίησης για τον πλανήτη

Λίγες ημέρες πριν από τη φετινή τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, διοργανώθηκε ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο ενσαρκώνει τις διαχρονικές αξίες της φιλίας, της αριστείας και του σεβασμού

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Λίγες ημέρες πριν από τη φετινή τελετή αφής της ολυμπιακής φλόγας στην Αρχαία Ολυμπία, διοργανώθηκε ένα σημαντικό γεγονός, το οποίο ενσαρκώνει τις διαχρονικές αξίες της φιλίας, της αριστείας και του σεβασμού. Η παγκοσμίου φήμης τραγουδίστρια της όπερας Τζόις ντι Ντονάτο και η ομάδα της παρουσίασαν το «Eden in Olympia», ενα πρωτότυπο έργο που στοχεύει στην ευαισθητοποίηση σχετικά με την περιβαλλοντική διαχείριση.

Αυτό το εμβληματικό έργο περιλαμβάνει τη μοναδική ερμηνεία του Ολυμπιακού Υμνου για πρώτη φορά σε τρεις γλώσσες. Γυρισμένο τον Απρίλιο, το έργο έκανε παγκόσμια πρεμιέρα μέσω του κορυφαίου ευρωπαϊκού πολιτιστικού καναλιού ARTE στις 21 Ιουλίου 2024 στις 5.35 μ.μ., στην Ελλάδα στην ΕΡΤ2 στις 25 Ιουλίου στις 10 μ.μ., ενώ θα είναι επίσης διαθέσιμο για προβολή στο Carnegie Hall+ από τις 26 Ιουλίου. Η ορχήστρα Il Pomo d’Oro, με μουσικούς από όλο τον κόσμο, συνόδευσε την Ντι Ντονάτο. Ακόμη, συμμετείχαν τρεις παιδικές χορωδίες: η Παιδική Χορωδία της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, η χορωδία Choeurs ECLATS από τη Γαλλία και η διαπολιτισμική χορωδία νέων El Sistema Greece.

Καθώς η βιωσιμότητα και η συμπερίληψη κυριαρχούν σε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες, το «Eden in Olympia» δημιουργεί έναν δεσμό ενσυναίσθησης και δράσης. Σε αυτή την ιστορική τοποθεσία, η Ντι Ντονάτο και η ομάδα της ένωσαν τις δυνάμεις τους με το World Human Forum για να τιμήσουν το πνεύμα του Ολυμπισμού, υπογραμμίζοντας παράλληλα τη σημασία της διατήρησης της ζωής στον πλανήτη μας για τις επόμενες γενιές.

Το «Eden», που έχει συγκινήσει και ενεργοποιήσει το κοινό στις μεγαλύτερες αίθουσες συναυλιών του κόσμου, είναι μια υπερβατική εμπειρία που μιλάει για την επείγουσα ανάγκη για την προστασία της φύσης. Συνδυάζει τη διαχρονική ομορφιά της μπαρόκ και της κλασικής μουσικής με ένα στοχευμένο κάλεσμα για δράση με σκοπό την προστασία των πολύτιμων οικοσυστημάτων του πλανήτη μας.

«Ενώ το “Eden” έχει ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο τα τελευταία τρία χρόνια, η ιδέα ότι θα μπορούσε να ενισχύσει τις ολυμπιακές αξίες με τόσο συγκεκριμένο τρόπο σε μια τόσο επείγουσα στιγμή της παγκόσμιας ιστορίας, με γεμίζει με μεγάλη χαρά», δήλωσε η Τζόις ντι Ντονάτο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT