Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η λίμνη Στεφανιάδα, η νεότερη φυσική λίμνη της Ελλάδας, γίνεται προορισμός για όσους αγαπούν τις δραστηριότητες και αναζητούν εναλλακτικές μεθόδους χαλάρωσης, χάρις στο 1ο Οικοτουριστικό Φεστιβάλ στα Αγραφα Θεσσαλίας. Σήμερα, ύστερα από διάφορες υπαίθριες δράσεις και ομιλίες θα ακολουθήσει συναυλία με τον Γρηγόρη Μπιθικώτση. Γέφυρα Κοράκου, Αχελώος.

Η έκθεση «Υφαίνοντας το Μέλλον» (φωτογραφία) ενώνει τις γυναίκες του παρελθόντος με αυτές του σήμερα, περιλαμβάνοντας έργα Ελληνίδων εικαστικών, τα οποία πραγματεύονται ζητήματα έμφυλης βίας και εκτείνονται σε διαφορετικούς χώρους στο νησί της Υδρας. Καθημερινά 10 π.μ. – 4 μ.μ. Λαογραφικό Μουσείο, Οικία και ατελιέ Τέτση, Λογιστικό γραφείο Κ.Ι. Αναστόπουλος και 8 μ.μ. – 1 μ.μ. Papagalos Cocktail bar.

Επιστρέφει το 14ο Samos Young Artists Festival, όπου θα πραγματοποιηθεί η παγκόσμια πρεμιέρα ενός κομματιού που γράφτηκε ειδικά για το φεστιβάλ, από τον Εϊντριεν Γουόνγκ, συνθέτη του ινστιτούτου Curtis. Ιδιαίτερος προσκεκλημένος της φετινής διοργάνωσης είναι ο Λεωνίδας Καβάκος, ενώ θα συμπράξουν μεταξύ άλλων η Γαλλο-Δομινικανή τραγουδίστρια Σιρίλ Αιμέ και ο πιανίστας Ματίς Πικάρ. Στις 9 μ.μ., Αρχαίο Θέατρο Πυθαγορείου, Σάμος.

Το 10ο Φεστιβάλ Ανδρου, ανάμεσα σε πληθώρα καλλιτεχνικών δρωμένων, φιλοξενεί την παράσταση «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη. Επιθυμώντας να επανασυστήσει στο κοινό τον μύθο των Δαναΐδων, αλλά και το κείμενο του Αισχύλου, η παράσταση μιλάει για την ενηλικίωση και τη λαχτάρα κάθε ανθρώπου για ελευθερία και δικαιοσύνη. Στις 9 μ.μ., Ανοιχτό Θέατρο Ανδρου.

Με την παρουσίαση του βιβλίου «Περδικιώτικα» της Αιγινήτισσας αρχαιολόγου και ιστορικού Ευτυχίας Γιαννούλη, συνεχίζεται σήμερα ο κύκλος εκδηλώσεων της Καποδιστριακής Δημόσιας Βιβλιοθήκης Αίγινας. Το βιβλίο αφορά το πρώτο εμπορικό κατάστημα της νεότερης πόλης της Αίγινας, που λειτουργεί μέχρι σήμερα, με άλλη όμως χρήση. Στις 9 μ.μ., Εϋνάρδειο Διδασκαλείο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT