Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υστερα από μία εβδομάδα γεμάτη μουσική και ποίηση, η ερμηνεύτρια Κυβέλη Καστοριάδη έρχεται στην Αίγινα για μία συναυλία στο πλαίσιο του 18ου φεστιβάλ μουσικής, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ντόρας Μπακοπούλου. Στο νησί του Αργοσαρωνικού, θα εμφανιστεί μαζί της και ο κιθαρίστας Ορέστης Καλαμπαλίκης, ο οποίος θα ερμηνεύσει κομμάτια από το γαλλικό ρεπερτόριο. Θέατρο «Ι. Μολφέση», Παχειοράχη.

Η φωτογραφική ομάδα «Nowstalgism» (φωτογραφία) μεταμορφώνει ένα παλιό δημοτικό σχολείο σε εκθεσιακό χώρο, με στόχο την κατάδειξη της ερήμωσης της ελληνικής επαρχίας. 20 εικαστικοί, χρησιμοποιώντας φωτογραφικά τεκμήρια, απομεινάρια του παλιού κτιρίου και μαρτυρίες κατοίκων, ζωντανεύουν τις εγκαταλελειμμένες αίθουσες και τους δίνουν φωνή. Φανάρι, Καρδίτσας.

Η έκθεση «Δημοκρατία», στην Εθνική Πινακοθήκη, Μουσείο Αλέξανδρου Σούτσου, πραγματεύεται τη σχέση της τέχνης με τη δημοκρατία, κατά τη διάρκεια μιας από τις πιο καθοριστικές περιόδους για την ιστορία των χωρών της νοτίου Ευρώπης, που μετέβησαν από ένα απολυταρχικό καθεστώς στο δημοκρατικό πολίτευμα. Καθημερινά πλην Τρίτης 10 π.μ.-6 μ.μ., Τετάρτη 12 μ.-8 μ.μ.

Συνεχίζεται η έκθεση «Φορώντας μύθους και φουστάνια αδειανά», της Κυριακής Χριστακοπούλου. Εργα μεικτής τεχνικής απεικονίζουν γυναίκες με παραδοσιακές φορεσιές, στις οποίες εμφανίζονται μορφές ζώων. Με αυτό τον τρόπο, η εικαστικός προσπαθεί να τονίσει ότι ο ζωικός κόσμος νοηματοδοτεί τη λαϊκή ζωή. Τρίτη – Παρασκευή 11 π.μ.-4 μ.μ. και Σάββατο – Κυριακή 10 π.μ.-3 μ.μ. Μουσείο Λαϊκής Τέχνης και Παράδοσης «Αγγελική Χατζημιχάλη».

Η τραγωδία του Ευριπίδη «Ηρακλής Μαινόμενος», σε σκηνοθεσία Δημήτρη Καρατζά, ταξιδεύει στην Κρήτη. Ανάμεσα σε άλλους ηθοποιούς εμφανίζονται ο Γιώργος Γάλλος, η Στεφανία Γουλιώτη και η Ηρώ Μπέζου. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Πυγμαλίων Δαδακαρίδης, που ερμηνεύει τον ρόλο του Ηρακλή. Στις 9.30 μ.μ. Κηποθέατρο Ν. Καζαντζάκης, Ηράκλειο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT