Ακρόπολη: Διαφημιστική καμπάνια για VIP επισκέψεις

Ακρόπολη: Διαφημιστική καμπάνια για VIP επισκέψεις

Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαφημιστική προβολή των εξατομικευμένων επισκέψεων στην Ακρόπολη δημοσίευσε ο Οργανισμός Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Περιορισμένες στον αριθμό, αλλά με προοπτικές αύξησης φαίνεται πως είναι μέχρι στιγμής οι εκτός ωραρίου εξατομικευμένες επισκέψεις στην Ακρόπολη, τις οποίες εφαρμόζει το υπουργείο Πολιτισμού από τα τέλη Ιουνίου με αντίτιμο 5.000 ευρώ.

Από την έναρξή τους έως τώρα έχουν πραγματοποιηθεί επτά ιδιωτικές ξεναγήσεις στο μνημείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από τον Οργανισμό Διαχείρισης και Ανάπτυξης Πολιτιστικών Πόρων (ΟΔΑΠ), οι πριβέ ξεναγήσεις που έχουν πραγματοποιηθεί έως τώρα είναι επτά, με το κοινό που τις επιλέγει να προέρχεται από ευρωπαϊκές χώρες και να αποτελείται τόσο από παρέες έως πέντε ατόμων, όσο και από οικογένειες ή ζευγάρια, αλλά και –σε μία περίπτωση– από έναν μεμονωμένο επισκέπτη.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ιδιωτική επίσκεψη στην Ακρόπολη εφαρμόζεται με ιδιαίτερη προσοχή από τις αρμόδιες υπηρεσίες. Ο ΟΔΑΠ ανάρτησε χθες στην ιστοσελίδα του πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για τη διαφημιστική προβολή –μεταξύ άλλων– της υπηρεσίας The Acropolis Experience, όπως είναι η επίσημη ονομασία των εξατομικευμένων επισκέψεων. Η καμπάνια θα έχει διάρκεια δύο μηνών και θα πραγματοποιηθεί σε δημοφιλή τουριστικά site.

Ακρόπολη: Διαφημιστική καμπάνια για VIP επισκέψεις-1
[INTIME NEWS]

Οσον αφορά την επισκεψιμότητα της Ακρόπολης, αυτή φαίνεται πως κυμαίνεται στα περυσινά επίπεδα, μεταξύ 16.000 και 18.000 ατόμων ημερησίως. Τις υπηρεσίες έκδοσης και ακύρωσης ηλεκτρονικών εισιτηρίων, καθώς και την υποδοχή των επισκεπτών μέχρι και την είσοδό τους στο μνημείο, έχει αναλάβει ως γνωστόν ιδιώτης ανάδοχος, γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις σε σωματεία εργαζομένων στο ΥΠΠΟ, ορισμένα από τα οποία προγραμματίζουν κινητοποιήσεις στην Ακρόπολη στις 11 Αυγούστου.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT