Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μουσικό φεστιβάλ «Λελέκιος φιέστα» έρχεται για 7η φορά στην Αργολίδα και καλωσορίζει το κοινό με μια συναυλία του Γιάννη Χαρούλη. Μαζί του στη σκηνή ο ξεχωριστός καλλιτέχνης της underground εναλλακτικής σκηνής Παιδί Τραύμα. Ακολουθούν οι Manitarock, ένα μουσικό σύνολο από τα Γρεβενά, που με τους ήχους τους μπλέκουν ροκ, ρεμπέτικες, παραδοσιακές και βυζαντινές μελωδίες. Παραλιακή οδός Ναυπλίου, Νέα Κίος.

Η Ροζίτα Σπινάσα παρουσιάζει τη νέα της φωτογραφική έκθεση με τίτλο «Roadtrip στην Αγρια Δύση» (φωτογραφία), όπου μέσα από μια σειρά εικόνων εξομολογητικού χαρακτήρα, συνθέτει ένα παζλ καλοκαιρινών αναμνήσεων από τον τόπο της, Ηλεία. Τα κλικ της έχουν αιχμαλωτίσει τους πρωταγωνιστές της περιοχής, που δεν είναι άλλοι από τα βενζινάδικα, τις πινακίδες και τη φύση. Ξενοδοχείο Dexamenes, παραλία Κουρούτας, Πύργος Ηλείας.

Συνεχίζεται η έκθεση «Τομή ’74: Από τη Δικτατορία στη Δημοκρατία», σε καλλιτεχνική επιμέλεια Βασίλη Ζηδιανάκη, στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Πρόκειται για τη μετάβαση στη δημοκρατία, μέσα από τη σύμπραξη τριών φορέων: της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, των Γενικών Αρχείων του Κράτους και της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας αρχειακά τεκμήρια και οπτικοακουστικό υλικό. Στις 9.30 π.μ.-8 μ.μ. Πανεπιστημίου 32.

Η Φένια Παπαδόδημα παρουσιάζει την παράσταση μουσικού θεάτρου «Νυκλιάνοι», στον Πύργο Μούρτζινων. Στο μνημείο που μαρτυρεί την ιστορία των τελευταίων Παλαιολόγων, οι οποίοι μετονομάστηκαν Μούρτζινοι – Τρουπάκηδες, επειδή κρύβονταν μέσα σε τρύπες για να γλιτώσουν από τους κατακτητές, η ηθοποιός επιχειρεί μια αναδρομή στο παρελθόν του μνημείου και της Μάνης, μέσα από τη γυναικεία ματιά. Στις 9.15 μ.μ.

Η θεατρική ομάδα «Εν δυνάμει» καταπιάνεται με την «Αντιγόνη» του Σοφοκλή, σε σκηνοθεσία Σοφίας Νικολαΐδου, και παρουσιάζει το έργο «Σχέδιο Αντιγόνη». Στις 9 μ.μ. Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής, Κοζάνη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT