Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πολυβραβευμένη ταινία της Εύας Νάθενα «Φόνισσα», που αποτελεί δραματουργική μεταφορά του ομώνυμου μυθιστορήματος του Αλέξανδρου Παπαδιαμάντη, προβάλλεται στο μικρό θέατρο της Αρχαίας Επιδαύρου. Οι θεατές θα παρακολουθήσουν την ιστορία της Φραγκογιαννούς και την προσπάθειά της να επιβιώσει σε μια πατριαρχική κοινωνία, που την οδηγεί σε αποτρόπαιες πράξεις. Στις 9 μ.μ.

Η ομαδική έκθεση «Χαραή: 24 σημάδια για την Κάσο» (φωτογραφία) δημιουργήθηκε με αφορμή τα 200 χρόνια από το ολοκαύτωμα του νησιού, σε επιμέλεια Ιριδος Κρητικού. Η έκθεση περιλαμβάνει ένα σύνολο σημαντικών κειμηλίων σε συνομιλία με 24 έργα εμπνευσμένα από τη φορεσιά, τα τραγούδια, τα ήθη και τα έθιμα του νησιού. Δευτέρα – Τετάρτη – Παρασκευή 7 μ.μ.-9 μ.μ., και Σάββατο 11 π.μ.-1 μ.μ.

Ο Αιμίλιος Χειλάκης και ο Μανώλης Δούνιας καταπιάνονται με την κωμωδία του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής». Η σκηνοθετική τους προσέγγιση ζωντανεύει το έργο και εστιάζει στην αδηφαγία των ανθρώπων, αλλά και στην τεράστια ανάγκη τους να αγαπηθούν. Μεταξύ άλλων, στη σκηνή εμφανίζονται: η Μυρτώ Αλικάκη, ο Θοδωρής Ρωμανίδης και ο Νίκος Γκέλιας. Στις 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, Καβάλα.

Η παράσταση «Πλούτος» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Κακλέα, έρχεται στο Φεστιβάλ Ολύμπου, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της. Πρόκειται για μια σύγχρονη ανάγνωση του έργου, που διατηρεί την κεντρική θεματική του, παρουσιάζοντας μια απολαυστική και πάντα επίκαιρη αντιπαράθεση μεταξύ του Πλούτου και της Πενίας. Στις 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Δίου.

Το επετειακό 20ό διεθνές φεστιβάλ κλασικής μουσικής Κυκλάδων ανοίγει την αυλαία του σήμερα στη Σύρο. Υποδέχεται το κοινό με μια συναυλία μουσικής δωματίου, όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες από το εξωτερικό αλλά και την Ελλάδα, παρουσιάζοντας έργα των Σούμαν και Μπραμς. Στις 9 μ.μ. Θέατρο Απόλλων.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT