Αιρετική κωμωδία και διασκεδαστικός Κεν Λόουτς

Αιρετική κωμωδία και διασκεδαστικός Κεν Λόουτς

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τζο Ρόγκαν: Κάψε τις γέφυρες
ΚΩΜΩΔΙΑ (2024), 67΄
Ερμηνεία: Τζο Ρόγκαν

Ο αυτοσχεδιαστικός κωμικός και δημιουργός του πιο επιτυχημένου podcast στον κόσμο («The Joe Rogan Experience»), Τζο Ρόγκαν, επιστρέφει έπειτα από χρόνια με ένα σπέσιαλ κωμικό επεισόδιο που κυκλοφόρησε πρόσφατα στην πλατφόρμα του Netflix. Εχοντας μπροστά του το φιλόξενο για εκείνον κοινό του Σαν Αντόνιο, στο Τέξας, ο διαβόητος για τις συντηρητικές απόψεις του Ρόγκαν ξεσπαθώνει ενάντια στην αποκαλούμενη woke ατζέντα. Εμβόλια για την COVID-19, κίνημα MeToo, γηγενείς της Αμερικής, μέχρι και η θεωρία της εξέλιξης μπαίνουν στο στόχαστρο και πυροβολούνται, με τρόπο αρκετά έξυπνο είναι η αλήθεια από τον αναμφίβολα χαρισματικό κωμικό.

Γενικώς εδώ, είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κανείς με όσα λέγονται –πολλά είναι απολύτως εξωφρενικά, έως και εξοργιστικά–, έχει μεγάλο ενδιαφέρον να ακούσει «την άλλη πλευρά», η οποία άλλωστε έχει και τεράστια απήχηση στην πιο ισχυρή χώρα του πλανήτη. «Μπορώ να καταλάβω γιατί οι νέοι άνθρωποι θέλουν να είναι woke. Ας δοκιμάσουμε τον κομμουνισμό…» λέει ο Ρόγκαν, μπερδεύοντας θεωρίες συνωμοσίας και εποχές, ενώ ταυτόχρονα δεν αρθρώνει ούτε μία λέξη για τους πολέμους σε Ουκρανία και Γάζα· αντιθέτως δείχνει μάλλον θαυμαστής της Κίνας. Από την άλλη, κάποια από τα σχόλιά του είναι εύστοχα ή απλώς ξεκαρδιστικά, υπενθυμίζοντας ότι η ελευθερία λόγου είναι πολύτιμη ακόμα κι όταν ακούγονται… τέρατα.

Το μερίδιο των αγγέλων ★★★½
ΚΟΜΕΝΤΙ (2012), 101΄
Σκηνοθεσία:
Κεν Λόουτς
Ερμηνείες: Πολ Μπράνιγκαν, Τζον Χένσο

Αιρετική κωμωδία και διασκεδαστικός Κεν Λόουτς-1
Ο Πολ Μπράνιγκαν πρωταγωνιστεί στην ταινία του Κεν Λόουτς «Το μερίδιο των αγγέλων».

Από την πλατφόρμα του Ertflix επιλέγουμε μια από τις πιο διασκεδαστικές και ταυτόχρονα εύστοχες ταινίες του μεγάλου Κεν Λόουτς. Ο νεαρός Ρόνι από τη Γλασκώβη αποφυλακίζεται και εκτίει ποινή κοινωνικής εργασίας για διάφορες μικροπαρανομίες. Ο νεογέννητος γιος του τον ωθεί να μπει στον «ίσιο» δρόμο, ωστόσο η περιθωριοποίηση και η ανεργία δεν τον βοηθούν. Τη λύση τελικά θα δώσει η χαρισματική του όσφρηση, η οποία θα του συστήσει τον μαγικό κόσμο του ουίσκι, χαρίζοντάς του την ευκαιρία για μια καινούργια αρχή.

Ο Λόουτς, μαζί με τον μόνιμο σεναριογράφο του, Πολ Λάβερτι, αφηγούνται με ανάλαφρο τρόπο μια ιστορία για την «πίσω αυλή» της βρετανικής κοινωνίας, εκείνους (τους πολλούς) που συχνά έχουν ελάχιστες ευκαιρίες κόντρα στις ανισότητες. Φυσικά παντρεύουν ιδανικά την αφήγησή τους με απολαυστικούς μύθους και ανέκδοτα γύρω από το διάσημο σκωτσέζικο απόσταγμα, το οποίο εδώ αποκτά σχεδόν φιλοσοφικές διαστάσεις. Στο τέλος της ημέρας, ακόμα και οι πιο προνομιούχοι πρέπει να καταβάλουν το «μερίδιο των αγγέλων».

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT