Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έκθεση «Χάρτινη Χορογραφία» της Γιώτας Ανδριάκαινα, μια σειρά εικαστικών πειραματισμών με βάση το χαρτί, ανακυκλωμένα υλικά, και μεικτά μέσα, διερευνά τις δυνατότητες των υλικών και ανοίγει έναν διάλογο με την ιστορία της τέχνης και δημιουργούς του παρελθόντος. Στον χώρο πολιτισμού των αποθηκών Σαπλιτζά στο Κάτω Κάστρο Μυτιλήνης. Ο χώρος είναι ανοιχτός καθημερινά από τις 8 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ., εκτός Τρίτης.

Το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο του 67ου Φεστιβάλ Φιλίππων, παρουσιάζει την Τρίτη 20 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, μια πρωτότυπη θεατρική – μουσική περφόρμανς πάνω στην «Εκάβη» του Ευριπίδη και στο «Ζ» (φωτογραφία) του Βασίλη Βασιλικού σε σκηνοθεσία, κείμενο και απόδοση του Κωνσταντίνου Χατζή και μουσική του Γιώργου Κουμεντάκη.

Η έκθεση σύγχρονης τέχνης με τίτλο «Τάναϊς: Η Ιστορία ως διαχείριση του τραύματος» παρουσιάζεται έως τις 15 Αυγούστου στο πρώην Αρχαιολογικό Μουσείο Χανίων (Μοναστήρι Αγ. Φραγκίσκου, οδός Χάληδων). Εκτυλίσσεται με άξονα την τραγική ιστορία της βύθισης του «Τάναϊς» στις 9 Ιουνίου 1944 και οι επτά καλλιτέχνες μάς καλούν να τους ακολουθήσουμε στις δικές τους εναλλακτικές προτάσεις προσέγγισης του θέματος της έκθεσης.

Η γυναίκα στο λαϊκό και το ρεμπέτικο τραγούδι είναι το θέμα της συναυλίας στην Πλατεία του Φουγάρου στις 17 Αυγούστου με το 6μελές σχήμα του Κώστα Δουμουλιάκα, οι οποίοι θα ανατρέξουν στην πλούσια ιστορία του λαϊκού και του ρεμπέτικου τραγουδιού μέσα από τα οποία η γυναίκα δεσπόζει και υμνείται. Ναύπλιο, στις 9.30 μ.μ. Είσοδος δωρεάν.

Συνεχίζεται η περιοδεία του Σωκράτη Μάλαμα και της Ιουλίας Καραπατάκη μαζί με μια εκλεκτή κομπανία μουσικών και σήμερα εμφανίζονται στο Ανοιχτό Θέατρο Μουδανιών στις 9 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT