Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Τα Μίνιονς και ο Γκρου επιστρέφουν

Οι νέες ταινίες της εβδομάδας: Τα Μίνιονς και ο Γκρου επιστρέφουν

Η τέταρτη ταινία του «Απαισιότατου» παραμένει αστεία και απολαυστική

3' 16" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγώ ο Απαισιότατος 4 ★★★
ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ (2024), 95΄
Σκηνοθεσία: Κρις Ρενό
Ακούγονται: Στιβ Καρέλ, Κρίστεν Γουίγκ

Η δημοφιλής σειρά ταινιών animation αποκτά νέο κεφάλαιο καθώς η οικογένεια του αγαπημένου Γκρου μεγαλώνει και μαζί βέβαια οι μπελάδες για εκείνον και τα ανεκδιήγητα Mίνιονς. Συγκεκριμένα, δίπλα στα τρία κορίτσια, τη Μάργκο, την Ιντιθ και την Αγκνες, έρχεται να προστεθεί ο Γκρου Τζούνιορ, ο οποίος ωστόσο μοιάζει αποφασισμένος να βασανίσει τον μπαμπά του. Ο τελευταίος έχει και επιπλέον μπλεξίματα καθώς ένας νέος άσπονδος εχθρός ονόματι Μαξίμ Λε Μαλ απειλεί την ασφάλεια της οικογένειας.

Η έξυπνη ορίτζιναλ ιδέα του «κακού» στον πρωταγωνιστικό ρόλο ενός κινουμένου σχεδίου που απευθύνεται κατά βάση σε παιδιά, διατηρεί ακόμη τη γοητεία της, παρόλο που ο ήρωας, οικογενειάρχης πια, έχει «μαλακώσει» σε μεγάλο βαθμό συγκριτικά με τις πρώτες ταινίες της σειράς. Αυτά βέβαια που παραμένουν απολαυστικά είναι τα τρομερά Mίνιονς, τα οποία μάλιστα εδώ αποκτούν… υπερδυνάμεις, προκειμένου να τα βγάλουν πέρα με τον καινούργιο επικίνδυνο εχθρό. Συνολικά είναι κυρίως το σενάριο των Μάικ Γουάιτ και Κεν Ντάριο εκείνο χαρίζει πολλές στιγμές γέλιου και συνεχίζει την πορεία του επιτυχημένου franchise δίχως (ακόμη) να κουράζει. Η ταινία προβάλλεται από χθες με υποτίτλους και από την επόμενη Πέμπτη 22 Αυγούστου μεταγλωττισμένη στα ελληνικά.

Pacifiction ★★★½
ΔΡΑΜΑ (2022), 165΄
Σκηνοθεσία: Αλμπερτ Σέρα
Ερμηνείες: Μπενουά Μαζιμέλ, Μαρκ Σουσίνι

Από τους πιο ιδιαίτερους σύγχρονους Ευρωπαίους κινηματογραφιστές με αρκετές αμφιλεγόμενες δημιουργίες στη φιλμογραφία του, ο Καταλανός Αλμπερτ Σέρα πετυχαίνει αυτή τη φορά διάνα με ένα ψυχροπολεμικής υφής δραματοποιημένο θρίλερ, ο κεντρικός ήρωας του οποίου μοιάζει βγαλμένος από τις σελίδες του Γκράχαμ Γκριν. Ο Ντε Ρολέ, ύπατος αρμοστής της Γαλλίας στην Ταϊτή της Πολυνησίας, ισορροπεί με επιτυχία ανάμεσα στην υψηλή διπλωματία και στη σχέση του με τους ντόπιους πληθυσμούς. Οταν ωστόσο ένα μυστηριώδες υποβρύχιο κάνει την εμφάνισή του στα ανοιχτά, ο φόβος για την επιστροφή των γαλλικών πυρηνικών δοκιμών προκαλεί τις αντιδράσεις τόσο των ξένων όσο και των γηγενών.

Ο χαρακτήρας, τον οποίο ερμηνεύει υπέροχα ο Μπενουά Μαζιμέλ, είναι ένας άνθρωπος της ευθύνης· από τη μία, απολαμβάνει τις εξωτικές ομορφιές και τον ιδιαίτερο αισθησιασμό της Πολυνησίας –απεικονίζονται υπέροχα από τον Σέρα– και από την άλλη, αισθάνεται υπεύθυνος για τη διατήρηση όλων αυτών που του έχουν εμπιστευθεί. Διχασμένος ανάμεσα στο προσωπικό συμφέρον, στο καθήκον προς την κηδεμονεύουσα πατρίδα και στις ηθικές αναστολές του, αυτός ο σύγχρονος αποικιοκράτης προκαλεί ενδιαφέροντα ερωτήματα και υπενθυμίζει ότι η Ιστορία συνήθως καθορίζεται από τις επιλογές λίγων μόνον ανθρώπων.

Βρέχει άντρες
Κωμωδία (2024), 98΄
Σκηνοθεσία: Καρολίν Βινιάλ
Ερμηνείες: Λορ Καλαμί, Βενσάν Ελμπάζ

Γνωρίσαμε τη βραβευμένη με Σεζάρ Λορ Καλαμί από την πολύ καλή σειρά «Call my Agent» και εδώ πρωταγωνιστεί σε μια κωμωδία για τις δεύτερες, αλλά και τρίτες και τέταρτες ευκαιρίες της ζωής. Οταν η Ιρίς διαπιστώνει ότι η «τέλεια» ζωή της με έναν υπέροχο σύζυγο, δύο κόρες και περίφημη δουλειά δεν είναι τόσο… τέλεια, αποφασίζει να γραφτεί σε μια εφαρμογή γνωριμιών για να βρει εραστή. Οι άνδρες και οι ανατροπές αρχίζουν και πέφτουν βροχή.

Οι ναυαγοί
ΘΡΙΛΕΡ (2024), 113΄
Σκηνοθεσία: Τομά Μπιντεγκέν
Ερμηνείες: Ζιλ Λελούς, Μελανί Τιερί

Ο Βενσάν (Ζιλ Λελούς) και η Λορά (Μελανί Τιερί) είναι ένα ζευγάρι που προσπαθεί να ξαναδώσει στη σχέση του μια νέα ευκαιρία ταξιδεύοντας ανά τον κόσμο με ένα ιστιοπλοϊκό σκάφος. Στο ταξίδι τους, αποφασίζουν να εξερευνήσουν ένα μεγάλο έρημο νησί στα ανοιχτά της Χιλής. Ωστόσο, μια καταιγίδα τούς αναγκάζει να περάσουν το βράδυ σε έναν εγκαταλελειμμένο φαλαινοθηρικό σταθμό. Οταν ξυπνούν το επόμενο πρωί, το σκάφος τους έχει εξαφανιστεί. Χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο, με λίγες προμήθειες και ένα βαρύ χειμώνα να έρχεται, θα πρέπει να συνεργαστούν για να επιβιώσουν.

Sunset Boulevard
ΔΡΑΜΑ (1950), 110΄
Σκηνοθεσία: Μπίλι Γουάιλντερ
Ερμηνείες: Γκλόρια Σβάνσον, Ουίλιαμ Χόλντεν, Εριχ φον Στροχάιμ

«Φορτωμένη» με βραβεία Οσκαρ και Χρυσές Σφαίρες, η θρυλική ταινία του Μπίλι Γουάιλντερ «Sunset Boulevard» (Η Λεωφόρος της Δύσεως) προβάλλεται ψηφιακά αποκατεστημένη. Ο Τζον Γκίλις, αποτυχημένος σεναριογράφος του Χόλιγουντ και με πολλά χρέη, καταφεύγει στην έπαυλη μιας ξεχασμένης ντίβας του βωβού κινηματογράφου, της ζάπλουτης κι εκκεντρικής Νόρμα Ντέσμοντ. Ο Γκίλις εγκλωβίζεται στο εμμονικό σύμπαν της Ντέσμοντ, που νομίζει ότι ακόμη βρίσκεται στο προσκήνιο, και η ζωή του αλλάζει δραματικά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT