Πώς το «μεγάλο φριχτό πράγμα» κατάπιε τον ηθοποιό Μάθιου Πέρι

Πώς το «μεγάλο φριχτό πράγμα» κατάπιε τον ηθοποιό Μάθιου Πέρι

«Οι κατηγορούμενοι ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν επικίνδυνο. Στο τέλος, ενδιαφέρονταν περισσότερο να κερδίσουν χρήματα παρά για τη φροντίδα της υγείας του», δήλωσε ο εισαγγελέας της Καλιφόρνιας, Μάρτιν Εστράντα.

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Μπορείτε να ακολουθήσετε την τροχιά της εξάρτησής μου υπολογίζοντας το βάρος μου από σεζόν σε σεζόν. Οταν είμαι βαρύς είναι αλκοόλ, όταν είμαι πολύ λεπτός είναι χάπια», έγραφε ο Μάθιου Πέρι (1969-2023) στη βιογραφία του «Φιλαράκια, εραστές και το μεγάλο φριχτό πράγμα» (εκδ. Αθens Bookstore) για να περιγράψει τον χρόνιο εθισμό του σε αλκοόλ και αναλγητικά, οπιούχα, χάπια, που κορυφώθηκε στο απόγειο της επαγγελματικής του ζωής: Οταν υποδυόταν τον Τσάντλερ Μπινγκ σε ένα από τα πιο επιτυχημένα και επιδραστικά sitcoms όλων των εποχών, τα «Φιλαράκια».

Οι ανατριχιαστικές πληροφορίες που κάνουν εδώ και δύο ημέρες την εμφάνισή τους στον διεθνή Τύπο για την εγκληματική ομάδα που κατηγορείται για τον θάνατό του, μας επιτρέπουν να ακολουθήσουμε τη μοιραία τροχιά των τελευταίων ημερών του και τις αυξημένες δόσεις κεταμίνης που του χορηγούνταν. «Δώσε μου μια μεγάλη δόση», φέρεται να είπε ο Μάθιου Πέρι στον προσωπικό του βοηθό Κένεθ Ιγουαμάσα το μεσημέρι της 28ης Οκτωβρίου 2023. Ο βοηθός του, ο οποίος έμενε μαζί του, γέμισε μια σύριγγα και έδωσε στον Πέρι την τρίτη κατά σειράν ένεση του πανίσχυρου αναισθητικού φαρμάκου για εκείνη τη μέρα, σύμφωνα με στοιχεία της δικογραφίας που παρουσίασαν χθες οι New York Times. Ο βοηθός του ετοίμασε για τον Πέρι το υπαίθριο τζακούζι, βγήκε από το σπίτι για δουλειές και όταν γύρισε είδε τον διάσημο ηθοποιό νεκρό μέσα στο νερό. Ο Ιγουαμάσα είναι ένα από τα πέντε άτομα που κατηγορούνται από τις Αρχές του Λος Αντζελες για τη σύσταση εγκληματικής ομάδας για την προμήθεια κεταμίνης στον γνωστό ηθοποιό. Οι υπόλοιποι είναι δύο γιατροί, μια γυναίκα που φέρεται να είναι η βασική έμπορος του φαρμάκου και ένα ακόμη άτομο που λειτουργούσε ως μεσάζων.

Στο βιβλίο του ο Μάθιου Πέρι μιλούσε με μεγάλη ειλικρίνεια για τον εθισμό του. Ελεγε πως ξεκίνησε στα 14 του χρόνια με μπίρα και κρασί. Γρήγορα πέρασε στη βότκα και για να αντιμετωπίσει τους ισχυρούς πόνους ενός ατυχήματος στα γυρίσματα της ταινίας «Και μετά ήρθε ο έρωτας» μεταπήδησε στα ισχυρά αναλγητικά: Vicodin, Zanax, OxyContin. Εφτασε σε σημείο να παίρνει 55 Vicodin και να πίνει περίπου 1 λίτρο βότκα σε μία ημέρα. «Δεν προσπαθούσα να πεθάνω, προσπαθούσα να νιώσω λίγο καλύτερα», γράφει στο βιβλίο του.

Στα 54 χρόνια που έζησε πέρασε περίπου τα μισά σε κλινικές και κέντρα αποτοξίνωσης, ξοδεύοντας περίπου 9 εκατ. δολάρια από την περιουσία του στην προσπάθειά του να μείνει καθαρός. Οι φαν της σειράς ξέρουν πια ότι στην εμβληματική σκηνή του γάμου του Τσάντλερ με τη Μόνικα, ο Μάθιου Πέρι νοσηλευόταν για αποτοξίνωση και μετά το γύρισμα έπρεπε να επιστρέψει αμέσως πίσω. Τώρα, όσο αποκαλύπτονται οι λεπτομέρειες του θανάτου του, γνωρίζουν ότι και οι άνθρωποι που είχε γύρω του αδιαφορούσαν για τη διαρκώς επιδεινούμενη κατάστασή του. Τις τελευταίες ημέρες πριν από τον θάνατό του, ο βοηθός του του χορηγούσε έξι ή οκτώ ενέσεις κεταμίνης ημερησίως και δύο φορές βρέθηκε αναίσθητος. «Οι κατηγορούμενοι ήξεραν ότι αυτό που έκαναν ήταν επικίνδυνο για τον Μ. Πέρι, αλλά το έκαναν ούτως ή άλλως. Στο τέλος, ενδιαφέρονταν περισσότερο να κερδίσουν χρήματα από τον Πέρι παρά για τη φροντίδα της υγείας του», όπως δήλωσε ο εισαγγελέας της Καλιφόρνιας, Μάρτιν Εστράντα.

Η ποσότητα της κεταμίνης που βρέθηκε στο αίμα του Μάθιου Πέρι την ημέρα του θανάτου του ήταν αντίστοιχη της ποσότητας που χρησιμοποιείται για γενική αναισθησία.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT