Τα άπειρα στοιχειά του κάστρου του Γκλάμις #2

Τα άπειρα στοιχειά του κάστρου του Γκλάμις #2

Μας έλεγε λοιπόν την προηγούμενη Κυριακή ο κύριος Γκρι, ο οποίος ταξίδεψε στη Σκωτία και στο τουριστικό –μα και αφόρητα στοιχειωμένο– κάστρο του Γκλάμις, πως ο 3ος Κόμης του Στράθμορ, που οι κακές γλώσσες τον ήθελαν μέθυσο, τζογαδόρο και πορνολάγνο, ήταν πατέρας ενός παραμορφωμένου παιδιού με αναπηρία

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μας έλεγε λοιπόν την προηγούμενη Κυριακή ο κύριος Γκρι, ο οποίος ταξίδεψε στη Σκωτία και στο τουριστικό –μα και αφόρητα στοιχειωμένο– κάστρο του Γκλάμις, πως ο 3ος Κόμης του Στράθμορ, που οι κακές γλώσσες τον ήθελαν μέθυσο, τζογαδόρο και πορνολάγνο, ήταν πατέρας ενός παραμορφωμένου παιδιού με αναπηρία. «Κάποιοι μιλούν ακόμα και για τερατογένεση και το λένε αυτό με τον πόθο των ανθρώπων, όλων των ανθρώπων στο βάθος, που δεν αντέχουν δίχως κάτι παραμορφωτικό, διεστραμμένο να μπλέκεται στη γλώσσα τους και στο μυαλό τους, στη ζωή τους εν γένει», σχολιάζει ο κύριος Γκρι.

Το παιδί αυτό λέγεται πως παρέμεινε κλειδωμένο σε κάποιο από τα δεκάδες μυστικά δωμάτια του κάστρου. Ηταν ο φυσικός διάδοχος του 3ου Κόμη, αλλά το παρουσιαστικό του υποτίθεται ότι προκαλούσε τόση αποστροφή, που το δέον ήταν να μη θεαθεί από κανέναν πέραν του στενού πυρήνα της οικογένειας. Λέγεται, όμως, πως με εντολή του πατέρα του το δολοφόνησαν μέσα σε αυτό το μυστικό δωμάτιο όπου το έκρυβαν και μετά έχτισαν και την πόρτα του. Ενα οικογενειακό πορτρέτο αυτού του 3ου Κόμη του Στράθμορ με την οικογένειά του στη μεγάλη αίθουσα με το τεράστιο τζάκι είναι που έχει προκαλέσει πλήθος ερωτημάτων στους ειδικούς των παραφυσικών ερευνών. Ενα από τα παιδιά που απεικονίζονται στον πίνακα δείχνει όντως να έχει έναν αφύσικο κορμό ή πρόκειται απλώς και μόνο για αδεξιότητα του ζωγράφου; Λέγεται ακόμα πως μια νύχτα ο 3ος Κόμης έπαιξε χαρτιά με τον Διάβολο με τίμημα την ψυχή του και, φυσικά, έχασε. Το 1957, ένας υπηρέτης στο κάστρο παραπονέθηκε πως μπορούσε ακόμα να τον ακούσει να παίζει χαρτιά με τον Διάβολο στο μυστικό δωμάτιο που γνωρίζουν μονάχα οι κόμητες και οι απόγονοί τους…

Υπάρχει επίσης το φάντασμα του Τζακ του Δρομέα, σκελετωμένη μορφή που διαπερνά σαν αερικό τα δωμάτια του κάστρου…

Υπάρχει επίσης το φάντασμα του Τζακ του Δρομέα, σκελετωμένη μορφή που διαπερνά σαν αερικό τα δωμάτια του κάστρου, κατάλοιπο από μια άκρως σαδιστική πράξη του 3ου Κόμη: το 1466 παγίδευσε σε ένα μπουντρούμι ομάδα εχθρικών γειτόνων και τους άφησε να πεθάνουν από την πείνα. Υπάρχει και το φάντασμα ενός Αφρικανού δούλου, που κατέφτασε παιδί στο Γκλάμις σιδηροδέσμιος τον 17ο αιώνα, στοιχειώνοντας το τεράστιο, πολυδαίδαλο κτίσμα.

Το Γκλάμις, πάντως, βρίθει και από άλλα αταυτοποίητα φαντάσματα: ο σερ Ντέιβιντ Μπόους Λίον, 14ος Κόμης του Στράθμορ, έκανε έναν απογευματινό περίπατο στον κήπο όταν είδε ένα άγνωστο κορίτσι σε ένα παράθυρο κάποιου από τα μυστικά δωμάτια, να σφίγγει τα κιγκλιδώματα και να κοιτάζει έξω απλανώς, όχι όμως δίχως μια κάποια απελπισία. Προτού προλάβει να πάει να του μιλήσει, είχε εξαφανιστεί.

Λένε πως μια κατάρα καταδίωξε το επιβλητικό Γκλάμις; Ποια; Η συνέχεια την ερχόμενη Κυριακή…

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT