Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Η αρχειονόμος Aννα Κουλικούρδη και η Αμαλία Παππά θα ξεδιπλώσουν την εν πολλοίς άγνωστη ιστορία της μεταφοράς της πρωτεύουσας στην Αθήνα, στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Oθωνα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αρχειονόμος Aννα Κουλικούρδη και η Αμαλία Παππά θα ξεδιπλώσουν την εν πολλοίς άγνωστη ιστορία της μεταφοράς της πρωτεύουσας στην Αθήνα, στα πρώτα χρόνια της βασιλείας του Oθωνα. Η παρουσίαση του καταλόγου της έκθεσης, «Ανεγείρονται αι κλειναί Αθήναι: Η γένεση μιας πρωτεύουσας», αποτελεί φόρο τιμής που αποτίει η Αίγινα στην ελληνική πρωτεύουσα. Στις 9 μ.μ. Εϋνάρδειο Διδασκαλείο, Αίγινα.

Η Μαρία Παπαγεωργίου (φωτογραφία) ταξιδεύει προς τις Κυκλάδες και έρχεται στο 24ο Φεστιβάλ Νάξου για μια συναυλία με τίτλο «3 in loop». Στη σκηνή μαζί της, ο Ευριπίδης Ζεμενίδης και ο Γιώργος Θεοδωρόπουλος, οι οποίοι θα ερμηνεύσουν κομμάτια από τη δεκάχρονη δισκογραφία της, αλλά και αγαπημένα τραγούδια μεγάλων καλλιτεχνών. Στις 9.30 μ.μ. Πύργος Μπαζαίου.

Η Λίνα Νικολακοπούλου και ο Παρασκευάς Καρασούλος φιλοξενούνται στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου και συνυπογράφουν τη συναυλία «Ανάσα μου κι αέρα». Τρεις νέοι τραγουδιστές θα ερμηνεύσουν κομμάτια των δύο σημαντικών στιχουργών που άντεξαν στον χρόνο και συγκινούν το κοινό έως και σήμερα. Στις 9 μ.μ. Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Ανδρου.

Συνεχίζεται η έκθεση με θέμα την Γκόλφω, που φέρνει το δημοφιλές ελληνικό δράμα στο σήμερα και στον τόπο καταγωγής του, σε επιμέλεια Μάριου Σπηλιόπουλου. Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν δημιουργούν έργα που θυμίζουν την ιστορία της Γκόλφως και του Τάσου, σκηνοθετώντας ένα νέο βουκολικό δράμα. Τετάρτη – Κυριακή 6 μ.μ. – 11 μ.μ. Δημοτική Πινακοθήκη Ακράτας.

Στο τελευταίο καλοκαιρινό πάρτι στον Φάρο, το ψηλότερο σημείο του Κέντρου Πολιτισμού Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος, έρχεται η dj Φώφη Τσεσμελή ή αλλιώς aka Fo. Προσκαλεί το κοινό σε μια γιορτή γεμάτη ηλεκτρονική μουσική, με θέα από την Ακρόπολη μέχρι τον Σαρωνικό. Στις 8 μ.μ. Συγγρού 364.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT