Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Το τριήμερο φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» επιστρέφει για 14η χρονιά στην Πάρο, με ένα νέο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ψηφιακές περιηγήσεις, ομιλίες, αλλά και μια συναυλία του μουσικού Ανδρέα Πολυζωγόπουλου και της μπάντας του, που θα κλείσει την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, στις 10.15 μ.μ., πλατεία «Χριστού»

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το τριήμερο φεστιβάλ «Διαδρομές στη Μάρπησσα» επιστρέφει για 14η χρονιά στην Πάρο, με ένα νέο πολυσυλλεκτικό πρόγραμμα, που περιλαμβάνει ψηφιακές περιηγήσεις, ομιλίες, αλλά και μια συναυλία του μουσικού Ανδρέα Πολυζωγόπουλου και της μπάντας του, που θα κλείσει την πρώτη ημέρα του φεστιβάλ, στις 10.15 μ.μ., πλατεία «Χριστού». Οι δράσεις ξεκινούν στις 7 μ.μ.

Η Μαριάννα Κάλμπαρη καταπιάνεται με τις «Ικέτιδες» (φωτογραφία) του Αισχύλου και έρχεται στο Φεστιβάλ Αθηνών – Επιδαύρου για μια παράσταση που εστιάζει στις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας και στον τρόπο με τον οποίο καθόρισαν τη θέση της γυναίκας, από τους αρχαίους χρόνους έως σήμερα. Μεταξύ άλλων πρωταγωνιστούν οι Λυδία Κονιόρδου, Λένα Παπαληγούρα και Ακης Σακελλαρίου. Στις 9 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Επιδαύρου.

Οι «Ορνιθες» του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία του ανατρεπτικού Αρη Μπινιάρη, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής τους περιοδείας, πετούν προς τις Κυκλάδες και έρχονται στο 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ανδρου. Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους οι Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος και Γιώργος Χρυσοστόμου. Στις 9 μ.μ. Ανοιχτό Θέατρο Χώρας Ανδρου.

Συνεχίζεται η έκθεση «Ο Πικάσο στην Κρήτη: η χαρά της ζωής», σε επιμέλεια Νικόλα Σταμπολίδη και Παλόμα Πικάσο, κόρης του σπουδαίου καλλιτέχνη. Πρόκειται για 62 έργα του Πάμπλο Πικάσο, κεραμικά, ζωγραφικά, μικρά γλυπτά «παραδείγματα» (boccetti), σχέδια και χαρακτικά, τα οποία συνομιλούν αρμονικά με τη μόνιμη συλλογή του μουσείου της αρχαίας Ελεύθερνας. Καθημερινά πλην Τρίτης, 10 π.μ.-6 μ.μ.

Το πρότζεκτ «Τouching faultlines», με κεντρικό θέμα τις ρήξεις και τις εντάσεις ως σημείο επαφής, όπως συμβαίνει και με τις τεκτονικές πλάκες, φέρνει σε διάλογο τον χορό, τη γλυπτική και τη γραφή. Στόχος είναι η δημιουργία ενός χώρου απελευθέρωσης και εκτόνωσης, όπου το κοινό θα απολαύσει ένα διήμερο καλλιτεχνικών δράσεων. Στις 5.30 μ.μ. Ωδείο Γόρτυνας, Κρήτη.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT