Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση «Πάρος: Αλς & Ναυς – 3.000 Χρόνια γαλάζιο και λευκό Αιγαίον», σε επιμέλεια Δημήτρη Πανταζίδη. Τα έργα πραγματεύονται την πολύχρονη ελληνική παρουσία στο Αιγαίο, αποδίδοντας με έντονους χρωματισμούς σημαντικά ιστορικά γεγονότα

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση «Πάρος: Αλς & Ναυς – 3.000 Χρόνια γαλάζιο και λευκό Αιγαίον», σε επιμέλεια Δημήτρη Πανταζίδη. Τα έργα πραγματεύονται την πολύχρονη ελληνική παρουσία στο Αιγαίο, αποδίδοντας με έντονους χρωματισμούς σημαντικά ιστορικά γεγονότα. Παρουσιάζονται επίσης πέτρινα και μαρμάρινα γλυπτά από τη συλλογή του Κέντρου Τέχνης – Aegean Marble Art. Στις 8 μ.μ. Αίθουσα Τέχνης Αγιος Αθανάσιος, Νάουσα Πάρου.

Συνεχίζεται η φωτογραφική έκθεση του Ρόμπερτ Μακέιμπ, με τίτλο «Χαίρε Ξένε, στη χώρα των ονείρων» (φωτογραφία), στο ισόγειο του Μουσείου της Ακρόπολης. Η έκθεση αποτελείται από σχεδόν 100 φωτογραφίες φιλοτεχνημένες και επιλεγμένες από τον ίδιο τον δημιουργό, με στόχο να αποτυπωθούν οι διαφορετικές πτυχές της Ελλάδας, το φως, η γη, η θάλασσα και οι άνθρωποι της υπαίθρου.

Η «Ορέστεια» σε σκηνοθεσία Θεόδωρου Τερζόπουλου, μετά τα δύο συνεχόμενα sold out στην Επίδαυρο τον Ιούλιο, κάνει στάση στο Αρχαίο Θέατρο Φιλίππων, στην Καβάλα, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της. Μεταξύ άλλων, στη σκηνή οι κορυφαίοι Σοφία Χιλλ, Αγλαΐα Παππά, Κώστας Κοντογεωργόπουλος και Δαυίδ Μαλτέζε. Στις 8.30 μ.μ.

Ο σκηνοθέτης Μάνος Βαμβαδάκης καταπιάνεται με το «Πλούτο» του Αριστοφάνη και παρουσιάζει μια διαφορετική αριστοφανική ουτοπία. Πέρα από τους χιουμοριστικούς διαλόγους, μέσω της μηδαμινής συμμετοχής του Χορού, εγείρει προβληματισμούς και καλεί το κοινό να σκεφτεί και να παρατηρήσει τα μέλη μιας πόλης που αδιαφορούν. Στις 7.30 μ.μ. Αρχαίο Θέατρο Μίεζας, Νάουσα.

Η παράσταση «Η θάλασσα και ο γέρος», σε σκηνοθεσία Μαρλέν Καμίνσκι, βασισμένη στο έργο του Ερνεστ Χέμινγουεϊ, έρχεται στο θέατρο «Ορέστης Μακρής», στη Χαλκίδα. Πρόκειται για την ιστορία ενός ψαρά όπου κατά το θαλάσσιο ταξίδι του συναντάει ένα μπλε μάρλιν. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο, ο Τάσος Νούσιας. Στις 9.30 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT