Τα άπειρα στοιχειά του κάστρου του Γκλάμις #3

Τα άπειρα στοιχειά του κάστρου του Γκλάμις #3

Ο κύριος Γκρι, ο οποίος επισκέπτεται φέτος το καλοκαίρι το φημισμένο για τα στοιχειά του κάστρο του Γκλάμις, συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε την περασμένη Κυριακή: οι ιδιοκτήτες του Γκλάμις, οι Κόμητες του Στράθμορ, υποτίθεται ότι κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τη λεγόμενη κατάρα του Γκλάμις

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο κύριος Γκρι, ο οποίος επισκέπτεται φέτος το καλοκαίρι το φημισμένο για τα στοιχειά του κάστρο του Γκλάμις, συνεχίζει από εκεί όπου σταμάτησε την περασμένη Κυριακή: οι ιδιοκτήτες του Γκλάμις, οι Κόμητες του Στράθμορ, υποτίθεται ότι κρατούν επτασφράγιστο μυστικό τη λεγόμενη κατάρα του Γκλάμις. Υποτίθεται πως τη μοιράζονται μονάχα με τον άρρενα απόγονό τους, όταν ο τελευταίος κλείσει τα είκοσι ένα του χρόνια.

Ο Κλοντ Μπόους-Λίον, ο 13ος Κόμης, ο οποίος εγκατέλειψε τον μάταιο τούτο κόσμο το 1904, είχε μια απίθανη εμμονή με την οικογενειακή κατάρα του Γκλάμις, τόσο που όταν κάποιος του ζήτησε να αποκαλύψει το τρομακτικό μυστικό, ο Κλοντ (αν κρίνουμε από μία φωτογραφία του, θυμίζει τους ένδοξους ποιητές της νιότης του, κάτι ανάμεσα σε Αλφρεντ Λορντ Τένισον και Ρόμπερτ Μπράουνινγκ) είπε: «Αν μπορούσες μονάχα να μαντέψεις τη φύση αυτού του μυστικού, θα έπεφτες στα γόνατα και θα ευχαριστούσες τον Θεό που δεν ανήκεις σε αυτή την οικογένεια».

Οταν στα είκοσι ένα του ο Κλοντ μυήθηκε στο οικογενειακό μυστικό, λένε πως ο χαρακτήρας του άλλαξε· έγινε σκυθρωπός και βαρύς, με βλέμμα τρομαγμένο και άγριο. Οταν ένας υπηρέτης άνοιξε από λάθος ένα μυστικό δωμάτιο και είδε κάτι που έκανε να παγώσει το αίμα στις φλέβες του, ο Κλοντ, αφού τον ανέκρινε κατ’ ιδίαν, τον έστειλε μετανάστη στις αποικίες.

«Αν μπορούσες μονάχα να μαντέψεις τη φύση αυτού του μυστικού, θα έπεφτες στα γόνατα και θα ευχαριστούσες τον Θεό που δεν ανήκεις σε αυτή την οικογένεια».

Η πιο αγαπημένη ιστορία του κυρίου Γκρι είναι αυτή όμως: Τη δεκαετία του ’20, ένα ξέφρενο πάρτι γαλαζοαίματων ενοικιαστών με χαριτωμένες φλάπερ της εποχής ξέφυγε από κάθε όριο. Οι μεθυσμένοι αποφάσισαν να κρεμάσουν μια πετσέτα έξω από κάθε παράθυρο των άπειρων δωματίων του κάστρου για να εξακριβώσουν εάν όντως υπήρχαν μυστικά δωμάτια. Οταν βγήκαν στον κήπο διαπίστωσαν ότι, ενώ είχαν σχολαστικά ανοίξει όλα τα δωμάτια, κάποια παράθυρα παρέμεναν κλειστά και χωρίς πετσέτα. Προτού ξεμεθύσουν και βάλουν σκάλα για να μπουν απ’ έξω στα μυστηριώδη δωμάτια, κατέφτασε εξαγριωμένος ο γιος του Κλοντ, ο 14ος Κόμης, ο οποίος τους έδιωξε κακήν κακώς.

Προτού πεθάνει, το 1944, ο σερ Ντέιβιντ έσπασε την οικογενειακή παράδοση και μοιράστηκε το φοβερό μυστικό με τον κτηματομεσίτη του, τον Γκάβιν Ράλστον. Αργότερα, όταν η νύφη του 14ου Κόμη ικέτευσε τον σερ Ράλστον να μοιραστεί μαζί της το μυστικό, της είπε μονάχα: «Είσαι τυχερή που δεν το γνωρίζεις και που δεν πρόκειται να το μάθεις ποτέ, διότι εάν το μάθαινες δεν θα ήσουν πλέον μια ευτυχισμένη γυναίκα».

Ο κύριος Γκρι μού γράφει σε μέιλ από τη Σκωτία πως οι φήμες λένε ότι αφότου έμαθε το περίφημο μυστικό, ο σερ Ράλστον αρνήθηκε πεισματικά να κοιμηθεί ξανά φιλοξενούμενος στο κάστρο του Γκλάμις. Την ερχόμενη Κυριακή το φινάλε με αυτή την περιήγηση στο στοιχειωμένο κάστρο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT