Home Cinema: Καταιγιστική δράση και αστυνομικό μυστήριο

Home Cinema: Καταιγιστική δράση και αστυνομικό μυστήριο

Στο Νο 1 με τα δημοφιλή προγράμματα του Netflix σκαρφάλωσε αμέσως το φιλμ του «τηλεοπτικού» Τζούλιαν Φαρίνο («Entourage»), με δύο λαμπερούς σταρ της γενιάς των πενηντάρηδων στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Μάικ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) είναι ένας προσγειωμένος εργάτης οικοδομής, ο οποίος μένει με τη μητέρα του και κάνει παρέα με τους παιδικούς του φίλους

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

The Union ★★½
ΔΡΑΣΗΣ (2024), 109΄
Σκηνοθεσία: Τζούλιαν Φαρίνο
Ερμηνείες: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Χάλι Μπέρι

Στο Νο 1 με τα δημοφιλή προγράμματα του Netflix σκαρφάλωσε αμέσως το φιλμ του «τηλεοπτικού» Τζούλιαν ΦαρίνοEntourage»), με δύο λαμπερούς σταρ της γενιάς των πενηντάρηδων στους πρωταγωνιστικούς ρόλους. Ο Μάικ (Μαρκ Γουόλμπεργκ) είναι ένας προσγειωμένος εργάτης οικοδομής, ο οποίος μένει με τη μητέρα του και κάνει παρέα με τους παιδικούς του φίλους. Ενα βράδυ, ωστόσο, θα παρουσιαστεί μπροστά του η Ροξάν (Χάλι Μπέρι), πρώην κοπέλα του από το λύκειο και νυν μυστική πράκτορας, παρασύροντάς τον σε έναν κόσμο υπερκατασκόπων, αποφασισμένων να φέρουν εις πέρας μια επικίνδυνη αποστολή.

Ηδη από την εναρκτήρια σκηνή της, η ταινία πατάει τέρμα το γκάζι, συνεχίζοντας στους ίδιους ρυθμούς, καθώς η δράση μεταφέρεται γρήγορα από το Νιου Τζέρσι στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στο Λονδίνο και έπειτα στις Δαλματικές Ακτές. Απειρος στα της κατασκοπείας αλλά σκληρό καρύδι, ο Μάικ μαθαίνει γρήγορα –μάλλον υπερβολικά γρήγορα– τα κόλπα του επαγγέλματος και ενσωματώνεται στην ομάδα, η οποία έχει να αντιμετωπίσει μια παγκόσμια απειλή. Οι Μαρκ Γουόλμπεργκ και Χάλι Μπέρι, έχοντας και τον Τζ. Κ. Σίμονς σε ρόλο καθοδηγητή, είναι προφανώς τα ατού ενός κατά τα άλλα απλώς διασκεδαστικού φιλμ που δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας. Οι δύο σταρ, πάντως, τα καταφέρνουν καλά και στις σκηνές δράσης, αφού βρίσκονται φανερά σε άψογη φόρμα.

Η νύχτα της 12ης ★★★
ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΘΡΙΛΕΡ (2021), 115΄
Σκηνοθεσία: Ντομινίκ Μολ
Ερμηνείες: Μπαστιάν Μουγιόν, Μπουλί Λανέρ

Home Cinema: Καταιγιστική δράση και αστυνομικό μυστήριο-1
Μπαστιάν Μουγιόν και Μπουλί Λανέρ στο αστυνομικό θρίλερ του Ντομινίκ Μολ «Η νύχτα της 12ης». [HAUT ET COURT]

Από την πλατφόρμα της EON επιλέγουμε ένα αστυνομικό θρίλερ γύρω από το θέμα των γυναικοκτονιών, το οποίο επιχειρεί και ένα ενδιαφέρον σχόλιο πάνω στην προσέγγιση της αστυνομίας στις συγκεκριμένες υποθέσεις. Η Κλαρά, μια νεαρή κοπέλα, δολοφονείται με φρικιαστικό τρόπο ένα βράδυ επιστρέφοντας στο σπίτι της. Την υπόθεση αναλαμβάνει να εξιχνιάσει ο νέος και φιλόδοξος επικεφαλής του Εγκληματολογικού, Γιοχάν Βιβέ, ο οποίος πέφτει με τα μούτρα στη δουλειά, έχοντας στο πλευρό του και έναν έμπειρο συνάδελφο. Καθώς ωστόσο οι ανακρίσεις προχωρούν και οι ύποπτοι πληθαίνουν, ο αστυνομικός φτάνει στην απελπιστική συνειδητοποίηση: σχεδόν όλοι τους θα μπορούσαν να είχαν σκοτώσει την Κλαρά. Οπως είπαμε, το πιο αξιοσημείωτο στοιχείο εδώ έχει να κάνει με τους ίδιους τους αστυνομικούς. Στη συντριπτική πλειονότητά τους άνδρες, εκείνοι δυσκολεύονται να προσεγγίσουν τα κίνητρα και το σκεπτικό του δράστη και επομένως να λύσουν την υπόθεση. Οπως συμβαίνει συνήθως σε αυτές τις περιπτώσεις, μάλιστα, τα πράγματα θα ξεφύγουν από τον έλεγχο και οι μεταξύ τους κόντρες θα φέρουν ακόμη περισσότερη σύγχυση.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT