Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Συνεχίζεται η έκθεση «Τομή ’74: Από τη Δικτατορία στη Δημοκρατία», σε επιμέλεια Βασίλη Ζηδιανάκη, στην Εθνική Βιβλιοθήκη

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζεται η έκθεση «Τομή ’74: Από τη Δικτατορία στη Δημοκρατία», σε επιμέλεια Βασίλη Ζηδιανάκη, στην Εθνική Βιβλιοθήκη. Σκιαγραφείται η μετάβαση στη Δημοκρατία, μέσα από τη σύμπραξη της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος, των Γενικών Αρχείων του Κράτους και της ΕΡΤ, παρουσιάζοντας αρχειακά τεκμήρια και οπτικοακουστικό υλικό. Παράλληλα, στο ισόγειο ο εικαστικός Αλέξης Φιδετζής παρουσιάζει την εγκατάσταση Phoenix Canariensis. Καθημερινά 9.30 π.μ.-8 μ.μ.

Στην έκθεση «The Warp of Time» (φωτογραφία) η Αrt Rug Projects προσκαλεί την καλλιτέχνιδα Χέλεν Μάρντεν να πειραματιστεί με το χαλί ως νέο μέσο έκφρασης. Παράλληλα, παρουσιάζεται ένα χαλί-αντίκα, το οποίο υφάνθηκε στο συγκεκριμένο οίκημα, πριν από έναν αιώνα, από την ταπητουργία Σουτζόγλου. Οι επισκέψεις πραγματοποιούνται Δευτέρα – Παρασκευή κατόπιν ραντεβού στο μέιλ [email protected]. Old carpet factory, Υδρα.

Η ομάδα Die wolke art group παρουσιάζει τη χορογραφία «Across time», στο πλαίσιο του προγράμματος «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός». Οι συντελεστές της παράστασης εξερευνούν την έννοια της σύγκρουσης, από την αρχαιότητα μέχρι και σήμερα, χρησιμοποιώντας δομικό υλικό όπως εικόνες, ήχοι και κείμενα. Στις 9.15 μ.μ. Επταπύργιο, Θεσσαλονίκη.

Το έργο του Βιτσέντζου Κορνάρου «Ερωτόκριτος» παίρνει μια νέα, σύγχρονη μορφή μέσα από τη μουσική παράσταση «Ερωτόκριτος στον Λαβύρινθο», υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ρος Ντέιλι. Πέρα από τη μουσική, ο θεατής καλείται να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα για την πλοκή του έργου, μέσα από αφηγήσεις και εικαστικές παρεμβάσεις. Στις 9 μ.μ. Φρούριο Καζάρμα Σητείας, Κρήτη.

Ο Νίκος Μάνεσης παρουσιάζει στο πρόγραμμα του «Ολη η Ελλάδα ένας πολιτισμός» την παράσταση «Σπαραγμός: Μια αφήγηση για το πένθος». Αντλώντας έμπνευση από τις «Βάκχες» του Ευριπίδη και τον «Σπαραγμό», της Μαργαρίτας Λυμπεράκη, ο θίασος προσπαθεί να συντηρήσει ζωντανό έναν χάρτινο κόσμο. Στις 9 μ.μ. Βυζαντινό Μουσείο Αργολίδας, Αργος.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT