Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τετάρτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) και το σωματείο «Ο Ευαγόρας» διοργανώνουν συναυλία στον αύλειο χώρο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και με τη συμμετοχή των Γλυκερίας, Γεράσιμου Ανδρεάτου και Παναγιώτη Πετράκη

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων τουρκικής κατοχής στην Κύπρο, η Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΚΟΕ) και το σωματείο «Ο Ευαγόρας» διοργανώνουν συναυλία στον αύλειο χώρο των Βασιλικών Τάφων των Αιγών στη Βεργίνα, με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» και με τη συμμετοχή των Γλυκερίας, Γεράσιμου Ανδρεάτου και Παναγιώτη Πετράκη. Στις 9 μ.μ.

Εγκαινιάζεται η έκθεση «Θάλασσα απέραντη μυστικά και φανερά» (φωτογραφία), της Καλλιόπης Λεμού, στη Χίο, με 15 έργα ζωγραφικής, που θα κοσμήσουν τον χώρο του Χαμιδιέ Τζαμί. Κεντρικό θέμα είναι η θάλασσα, η οποία ενώνει τους ανθρώπους από κάθε γωνιά του πλανήτη. Την έκθεση θα συμπληρώσουν και τρία από τα εννέα έργα της σειράς «Rituals Garments». Στις 7.30 μ.μ.

Ο κύκλος εκδηλώσεων «Κάθε Τετάρτη στο Εϋνάρδειο με ένα βιβλίο: τέσσερις καλοκαιρινές βραδιές για το βιβλίο και την Αίγινα» κλείνει με την παρουσίαση του βιβλίου «Η Αίγινα στα χρόνια της οθωμανικής κυριαρχίας: Η ζωή του προύχοντα Παντελάκη Οικονόμου», της ιστορικού Ελένης Γούστη-Σταμπόγλη. Στις 9 μ.μ. Εϋνάρδειο Διδασκαλείο, Αίγινα.

Η καλλιτεχνική κολεκτίβα Kerkis Echo παρουσιάζει την έκθεση-παράσταση με τίτλο «There’s a Rumor». Το κεντρικό θέμα παραμένει κρυφό και θα αποκαλυφθεί στο κοινό στις 7 μ.μ. στον χώρο τέχνης – Kerkis Echo Art Space στον Μαραθόκαμπο, στη Σάμο. Συμμετέχουν η κινηματογραφίστρια Τζούλια Μπένκερτ, η καλλιτέχνις Βαλέσκα Πεσκέ, η ερμηνεύτρια Κλόε Τσαρλς και η μουσικός Μάργκαρετ Ρενέ Ομπερλέ.

Η Αστρονομική Εταιρεία Κέρκυρας και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κουραμάδων συνδιοργανώνουν την εκδήλωση «Μια μικρή ξενάγηση σε ένα απέραντο σύμπαν». Πρόκειται για μια βραδιά αστρονομίας, για το ευρύ κοινό, που περιλαμβάνει ομιλία για τα ουράνια σώματα και παρατήρηση του νυχτερινού ουρανού, με τηλεσκόπιο της Αστρονομικής Εταιρείας Κέρκυρας. Στις 9 μ.μ. Κουραμάδες, Κέρκυρα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT