Νέες διοικήσεις σε τρία μουσεία μέσω ΑΣΕΠ

Νέες διοικήσεις σε τρία μουσεία μέσω ΑΣΕΠ

Αλλαγές στη διοίκηση των τριών από τα πέντε μεγάλα μουσεία που έχουν μετατραπεί σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων του προέδρου και του αντιπροέδρου των διοικητικών συμβουλίων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού

1' 35" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγές στη διοίκηση των τριών από τα πέντε μεγάλα μουσεία που έχουν μετατραπεί σε Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου ετοιμάζει το υπουργείο Πολιτισμού, καθώς δημοσίευσε πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την κάλυψη των θέσεων του προέδρου και του αντιπροέδρου των διοικητικών συμβουλίων του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού.

Σύμφωνα με την πρόσκληση, οι νέοι πρόεδροι και αντιπρόεδροι των τριών μουσείων, οι οποίοι θα αντικαταστήσουν εκείνους που είχαν αρχικά οριστεί μετά τη μετατροπή των πέντε ιδρυμάτων σε ΝΠΔΔ, θα προκύψουν πλέον μέσω ΑΣΕΠ, όπως προβλέπει ο νόμος 5062/2023 για τις διοικήσεις των φορέων του Δημοσίου.

Τα στελέχη θα υπογράφουν συμβόλαιο απόδοσης με ετήσιους στόχους και δράσεις για την περίοδο της θητείας τους.

Οι υποψήφιοι που θα υποβάλουν αίτηση, θα δώσουν ηλεκτρονική γραπτή εξέταση, θα αξιολογηθούν με βάση τα απαιτούμενα τυπικά και πρόσθετα προσόντα τους, καθώς και την προϋπηρεσία τους, ενώ θα περάσουν και από διαδικασία δομημένης συνέντευξης, προκειμένου να μοριοδοτηθούν και να βαθμολογηθούν αναλόγως. Μετά το τέλος αυτής της διαδικασίας, αρμόδια επιτροπή του ΑΣΕΠ θα καταρτίσει πίνακα των τριών επικρατέστερων για κάθε θέση υποψηφίων, από τους οποίους θα επιλεχθεί και θα διοριστεί εκείνος που θα αποφασιστεί από την ηγεσία του ΥΠΠΟ.

Οπως αναφέρεται στην πρόσκληση, η θητεία των οργάνων διοίκησης του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου, του Βυζαντινού και Χριστιανικού Μουσείου και του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού είναι τετραετής, με δυνατότητα ανανέωσης για μια τετραετία επιπλέον, με απόφαση της ηγεσίας του ΥΠΠΟ και χωρίς την υποχρεωτική επανάληψη της παραπάνω διαδικασίας. Σημειώνεται επίσης ότι με βάση τον ν. 5062/2023 τα όργανα διοίκησης των μουσείων υποβάλλουν σχέδιο δράσης στον εποπτεύοντα υπουργό, ενώ υπογράφουν μαζί του συμβόλαιο απόδοσης, με ετήσιους στόχους και δράσεις για την περίοδο της θητείας τους. Η μη επίτευξη των στόχων μπορεί να αποτελέσει αιτία λήξης της θητείας των οργάνων διοίκησης, με απόφαση αρμοδίου οργάνου.

Η προθεσμία υποβολής των ηλεκτρονικών αιτήσεων και δικαιολογητικών συμμετοχής αρχίζει στις 2 Σεπτεμβρίου και λήγει στις 13 του ίδιου μήνα.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT