Το γραφείο Τσίπερφιλντ θα ανακαινίσει και το Βρετανικό;

Το γραφείο Τσίπερφιλντ θα ανακαινίσει και το Βρετανικό;

Τη λίστα με τα πέντε γραφεία από τα οποία θα προκύψει εκείνο που θα αναλάβει την ανακαίνιση της δυτικής πτέρυγάς του, ανακοίνωσε χθες το Βρετανικό Μουσείο. Πρόκειται για τα 6a Architects, Eric Parry Architects and Jamie Fobert Architects, Lina Ghotmeh – Architecture, OMA και David Chipperfield Architects

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη λίστα με τα πέντε γραφεία από τα οποία θα προκύψει εκείνο που θα αναλάβει την ανακαίνιση της δυτικής πτέρυγάς του, ανακοίνωσε χθες το Βρετανικό Μουσείο. Πρόκειται για τα 6a Architects, Eric Parry Architects and Jamie Fobert Architects, Lina Ghotmeh – Architecture, OMA και David Chipperfield Architects. Το γραφείο του Ντέιβιντ Τσίπερφιλντ, ως γνωστόν, σε συνεργασία με το γραφείο Τομπάζη, πρόκειται να υλοποιήσει επίσης την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

Τα συγκεκριμένα πέντε γραφεία κατάφεραν να ξεχωρίσουν ανάμεσα στις 60 αιτήσεις που είχαν υποβληθεί και να περάσουν στην επόμενη φάση του διαγωνισμού. Οπως δήλωσε ο πρόεδρος του μουσείου, Τζορτζ Οσμπορν: «Ζητήσαμε από τους καλύτερους της αρχιτεκτονικής κοινότητας να προσέλθουν για να βοηθήσουν – και το έκαναν, από τη Βρετανία και από όλο τον κόσμο. Ο κατάλογος που επιλέξαμε συνδυάζει την εμπειρία με την καινοτομία. Δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε περισσότερα».

Η ομάδα αρχιτεκτόνων που τελικά θα αναλάβει το έργο, το οποίο περιλαμβάνει και την Duveen Gallery, όπου στεγάζονται τα Γλυπτά του Παρθενώνα, καλείται να συνεργαστεί με τους ειδικούς του μουσείου για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Οπως ανακοινώθηκε, δεν προβλέπεται η κατάθεση μιας συγκεκριμένης πρότασης που θα ακολουθηθεί πιστά. Οι διαδικασίες εκκίνησης του δεύτερου μέρους για την τελική επιλογή θα ξεκινήσουν τον Δεκέμβριο του 2024, ενώ το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί στις αρχές του νέου έτους. Η ανακαίνιση είναι μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου αναβάθμισης, το οποίο ίσως ξεπεράσει το 1 εκατομμύριο λίρες.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT