Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Σάββατο; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Η Ελευθερία Τέτουλα παρουσιάζει το «Μετράει μέσα μου η ζωή», σε συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη. Ενα έργο για τα ογδόντα χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα του μαρτυρικού Χορτιάτη, γεμάτο μνήμες, συγκίνηση και μαρτυρίες

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ελευθερία Τέτουλα παρουσιάζει το «Μετράει μέσα μου η ζωή», σε συμπαραγωγή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος με τον Δήμο Πυλαίας Χορτιάτη. Ενα έργο για τα ογδόντα χρόνια που συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα του μαρτυρικού Χορτιάτη, γεμάτο μνήμες, συγκίνηση και μαρτυρίες. Στις 9 μ.μ. Προαύλιος χώρος του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Χορτιάτη, Θεσσαλονίκη.

Συνεχίζεται η έκθεση του Ανρί Καρτιέ-Μπρεσόν (φωτογραφία) στο Iδρυμα Βασίλη & Ελίζας Γουλανδρή. Αποτελείται από δύο ξεχωριστές θεματικές ενότητες, όπου η πρώτη είναι αφιερωμένη στο μοναδικό του λεύκωμα «Η αποφασιστική στιγμή» και η δεύτερη, με τίτλο «Ελλάδα», περιλαμβάνει φωτογραφίες που τράβηξε κατά τη διάρκεια των τριών ταξιδιών του στη χώρα. Καθημερινά πλην Τρίτης 10 π.μ.-6 μ.μ. και Παρασκευή 10 π.μ.-8 μ.μ.

Ο κύκλος εκδηλώσεων «Θερμοπύλια 2024» ανοίγει την αυλαία του στις 6 Σεπτεμβρίου, για τρεις ημέρες, με μια σειρά πολιτιστικών δράσεων που συνδυάζουν ιστορική γνώση, τέχνη και ψυχαγωγία. Την πρώτη ημέρα, οι επισκέπτες θα απολαύσουν την περιοδική έκθεση «Τεχνολογικά επιτεύγματα των Αρχαίων Ελλήνων» υπό την επίβλεψη του Μουσείου Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας, Κώστα Κοτσανά. Στις 6 μ.μ. Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, Λαμία.

Το ατελιέ-κατοικία του Αλέκου Φασιανού στην Κέα θα παραμείνει ανοιχτό για το κοινό μέχρι και τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ενα σπίτι τυπικής κυκλαδίτικης αρχιτεκτονικής με θέα στο Αιγαίο, γεμάτο με ιδιόχειρα προσωπικά αντικείμενα, παιχνίδια, κεραμικά και γλυπτά που δημιούργησε με τα πιο απλά υλικά. Oταν ο επισκέπτης μπει στον χώρο εντοπίζει κατευθείαν το προσωπικό στίγμα του καλλιτέχνη σε κάθε γωνία του δωματίου. Πέμπτη – Κυριακή 10 π.μ.-1 μ.μ. Ιουλίδα, Κέα.

Το 15ο Ziria Music Festival αποχαιρετάει το κοινό για το φετινό καλοκαίρι με ένα γεμάτο μουσικό πρόγραμμα. Πρώτη στη σκηνή θα εμφανιστεί η νεαρή ταλαντούχα Billie Kark και μεταξύ άλλων θα ακολουθήσουν οι Turboflow3000, το Παιδί Τραύμα και ο εκρηκτικός Pan Pan με την μπάντα του Years of youth. Ωρα προσέλευσης: 2.30 μ.μ. Χιονοδρομικό Κέντρο Ζήρειας, Ξυλόκαστρο.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT