HOME CINEMA: Μια κακιά μαϊμού και ένα φιλεύσπλαχνο βαμπίρ

HOME CINEMA: Μια κακιά μαϊμού και ένα φιλεύσπλαχνο βαμπίρ

Μια απολαυστική αστυνομική κωμωδία με φόντο την Καραϊβική έφτασε πρόσφατα στην πλατφόρμα της Apple TV. Στο νησιωτικό σύμπλεγμα Κι Γουέστ, ο ντετέκτιβ Αντριου Γιάνσι (Βινς Βον) εμπλέκεται –παράτυπα– σε μια παράξενη υπόθεση δολοφονίας, όταν ένας τουρίστας ψαρεύει ένα κομμένο ανθρώπινο χέρι στα ανοιχτά του νησιού

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κακιά μαϊμού
ΚΩΜΩΔΙΑ (2024)
Δημιουργός: Μπιλ Λόρενς
Ερμηνείες: Βινς Βον, Μισέλ Μόναχαν

Μια απολαυστική αστυνομική κωμωδία με φόντο την Καραϊβική έφτασε πρόσφατα στην πλατφόρμα της Apple TV. Στο νησιωτικό σύμπλεγμα Κι Γουέστ, ο ντετέκτιβ Αντριου Γιάνσι (Βινς Βον) εμπλέκεται –παράτυπα– σε μια παράξενη υπόθεση δολοφονίας, όταν ένας τουρίστας ψαρεύει ένα κομμένο ανθρώπινο χέρι στα ανοιχτά του νησιού. Καθώς η καριέρα του στην αστυνομία καταρρέει, ο Αντριου βυθίζεται όλο και περισσότερο σε έναν κόσμο απληστίας και διαφθοράς, ενώ στο κάδρο μπαίνει και ένας νεαρός ψαράς από τις Μπαχάμες, παρέα με τη συμπαθή μαϊμού του.

Ο αμίμητος Βινς Βον πρωταγωνιστεί σε μια ανάλαφρη σειρά που αφήνει, σε μεγάλο βαθμό, κατά μέρος τον ρεαλισμό για χάρη της διασκέδασης. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως η αστυνομική διάσταση είναι απλώς υποτυπώδης, αλλά μάλλον ότι περιβάλλεται με ένα χιουμοριστικό φίλτρο, σημαντικότερο μέρος του οποίου είναι η παρουσία του ίδιου του Αμερικανού αστέρα. Δίπλα του σε βασικούς ρόλους και οι γνωστές από τη μικρή οθόνη Μισέλ Μόναχαν («True Detective») και Νάταλι Μαρτίνεζ («Kingdom»). Οι εξωτικές τοποθεσίες, τα κοκτέιλ και τα υπέροχα νερά συντελούν, φυσικά, και εκείνα στη χαλαρή ατμόσφαιρα, μαζί με έναν ευπρόσδεκτο σουρεαλισμό που αναμειγνύεται ευχάριστα με το σασπένς.

Ανθρωπίστρια βρικόλακας αναζητά αυτοκτονικό άτομο ★★★½
ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ (2023), 90΄
Σκηνοθεσία: Αριάν Λουί-Σεζ
Ερμηνείες: Σαρά Μονπετί, Φελίξ-Αντουάν Μπενάρ

HOME CINEMA: Μια κακιά μαϊμού και ένα φιλεύσπλαχνο βαμπίρ-1
Η Σαρά Μονπετί είναι η «Σάσα», ένα βαμπίρ που δεν θέλει να κάνει κακό στους ανθρώπους. [CINOBO]

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε τη βραβευμένη τόσο στη Βενετία όσο και στη Θεσσαλονίκη ταινία της Αριάν Λουί-Σεζ, με τον ασυνήθιστα… περιγραφικό τίτλο. Η Σασά είναι μια νεαρή βρικόλακας με ένα μεγάλο πρόβλημα: αρνείται να σκοτώσει ανθρώπους. Οταν οι γονείς της, απηυδισμένοι, σταματούν να την προμηθεύουν με αίμα, εκείνη θα βρεθεί σε θανάσιμο κίνδυνο. Τελικά τη λύση φαίνεται να δίνει ο Πολ, ένας μοναχικός έφηβος με αυτοκτονικές τάσεις, ο οποίος είναι πρόθυμος να δώσει τη ζωή του εθελοντικά, υπό την προϋπόθεση εκείνη να τον βοηθήσει να εκπληρώσει κάποιες τελευταίες επιθυμίες. Ο γοτθικός μύθος των βαμπίρ συναντά τα φιλμ ενηλικίωσης σε μια μαύρη κωμωδία με έξυπνο χιούμορ και δύο πολύ ξεχωριστούς πρωταγωνιστές: μία που προσπαθεί να αποφύγει τον θάνατο δίχως να προδώσει τις αρχές της και έναν που επιδιώκει το τέλος, βλέποντας παντού γύρω του απελπισία. Η συνάντησή τους θα λειτουργήσει ως καταλύτης, ώστε να αντιληφθούν ότι τα εμπόδια, που φαντάζουν ανυπέρβλητα όταν τα αντιμετωπίζεις μόνος, υποχωρούν μπροστά στη δύναμη της φιλίας. Εξαιρετική και η νεαρή πρωταγωνίστρια Σαρά Μονπετί, η οποία ερμηνεύει με αρκούντως αλλόκοτο στυλ –κάπου ανάμεσα στην καλοσύνη και στο σκοτάδι– την παράξενη ηρωίδα της.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT