Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι James, μια μπάντα που έχει αφήσει ιστορία στη βρετανική μουσική σκηνή, μετά την περυσινή sold out συναυλία τους στο Ηρώδειο επιστρέφουν στην Αθήνα για να ξανασυναντήσουν τους χιλιάδες Ελληνες φαν τους. Αυτή τη φορά θα μας ταξιδέψουν με τις μεγάλες μουσικές επιτυχίες τους στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού. Στις 9.30 μ.μ.

Ξεκινούν αύριο και ολοκληρώνονται στις 8 Σεπτεμβρίου τα «Θερμοπύλια 2024» (φωτογραφία), που διοργανώνει ο Δήμος Λαμιέων, παρουσιάζοντας ένα πρόγραμμα υψηλού πολιτιστικού επιπέδου με ελεύθερη είσοδο για το κοινό. Θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες θα πραγματοποιηθούν στο Κέντρο Ιστορικής Ενημέρωσης Θερμοπυλών, με τη δυνατότητα να τις παρακολουθήσει και αγγλόφωνο κοινό. Πλήρες πρόγραμμα στο www.lamia.gr.

Το Hydra Book Club ενεργοποιεί για ακόμη μια φορά τη λογοτεχνική σκηνή του νησιού, περιλαμβάνοντας φέτος έναν συναρπαστικό συνδυασμό νέων, παλαιών και σπάνιων εκδόσεων αλλά και χειρογράφων από τη συλλογή του ιδρυτή και επιμελητή Τζος Χίκυ. Ο ίδιος εστιάζει στη νοσταλγία αλλά στη χαρά που εμπεριέχει η λέξη «διακοπές». ΓΑΚ / Ιστορικό Αρχείο – Μουσείο Υδρας.

Εγκαινιάζεται η νέα ατομική έκθεση «Το νερό αφήνεται. Ο χρυσός όχι. Ο χρυσός καταλαμβάνει τη ζωή» της Στεφανίας Στρούζα, σε επιμέλεια Μαρίνας Φωκίδη. Η εικαστικός, εμπνευσμένη από την ιστορία του Χρυσόμαλλου Δέρατος, μέσα από τα έργα της μιλάει για την απώλεια, την επιβίωση και αναθεωρεί τα όρια μεταξύ έμβιου ή μη. Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή 2 μ.μ.-8 μ.μ. και Σάββατο 12 μ.μ.-4 μ.μ.

Η παράσταση «Μια άλλη Θήβα», βασισμένη στο έργο του Σέρχιο Μπλάνκο, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Θεοδωρόπουλου, έρχεται στο Θέατρο Αλέξης Μινωτής στο Αιγάλεω, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας της. Ο Θάνος Λέκκας ερμηνεύει τον ρόλο του συγγραφέα και ο Δημήτρης Καπουράνης τον διπλό ρόλο Μαρτίν / Φεδερίκο. Στις 9 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT