«Φιντέλιο» στα ελληνικά στο θέατρο Ολύμπια

«Φιντέλιο» στα ελληνικά στο θέατρο Ολύμπια

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η έναρξη της καλλιτεχνικής περιόδου του Ολύμπια – Δημοτικού Μουσικού Θεάτρου «Μαρία Κάλλας» για τη σεζόν 2024-2025 είναι αφιερωμένη σε δύο επετείους, των 50 ετών της Μεταπολίτευσης και των 80 ετών από την απελευθέρωση της Αθήνας, ενώ συνολικά θα παρουσιαστούν οκτώ νέες παραγωγές μέσα στη χρονιά. Στην εναρκτήρια συναυλία θα ανέβει η όπερα «Φιντέλιο» του Μπετόβεν, σε ελληνική μετάφραση από τη Βέτα Πεζοπούλου, έργο που ερμήνευσε η Μαρία Κάλλας στο Ηρώδειο λίγους μήνες πριν από την απελευθέρωση το 1944 (12/10). Στο αφιέρωμα θα συμμετάσχει η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία της ΕΡΤ μαζί με τη Χορωδία του Δήμου Αθηναίων, υπό τη μουσική διεύθυνση του Κωνσταντίνου Τερζάκη. Στο πλαίσιο της μεταπολιτευτικής επετείου θα πραγματοποιηθεί μια συναυλία με έργα Μίκη Θεοδωράκη στις 18 Νοεμβρίου.

Ο Βασίλης Παπαβασιλείου και η Νικολέτα Φιλόσογλου θα παρουσιάσουν τον «Κουρέα της Σεβίλλης» του Τζοακίνο Ροσίνι (18/10), ενώ λίγες ημέρες αργότερα το κοινό θα απολαύσει το έργο «Τρεις ψηλές γυναίκες» του Εντουαρντ Αλμπι, σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Γουίλσον. Τον Νοέμβριο, ο γνωστός Ιταλός ηθοποιός Τόνι Σερβίλο θα παρουσιάσει μια σκηνική αφήγηση κειμένων του ποιητή της Θείας Κωμωδίας με τίτλο «Φωνές του Δάντη». Την 1η Δεκεμβρίου, ημέρα ανακήρυξης της Αθήνας σε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους το 1834, θα παρουσιαστούν τρία έργα των Μπετόβεν, Παλλαντίου και Τέιλορ που συνδέονται με την Αθήνα, ενώ προς τα τέλη του μηνός η Συμφωνική Ορχήστρα και η Χορωδία του Δήμου Αθηναίων θα ερμηνεύσουν, υπό τη διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη, τη «Νυχτερίδα» του Στράους. Στις 25 Απριλίου, στο πλαίσιο του κύκλου μουσικών παραδόσεων, έρχεται η μουσική παράσταση «The Afrogreeks», σε επιμέλεια Μενέλαου Καραμαγγιώλη, με δωρεάν είσοδο. Τέλος, ο Μάιος θα είναι αφιερωμένος στον χορό, ξεκινώντας με τη σύγχρονη χορογραφία του Γιάννη Νικολαΐδη, που συνδέεται με την ιστορία του χορού στην Ελλάδα, μελετώντας το έργο της Ραλλούς Μάνου (8-10/5).

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT