Η Ιστορία είναι η γνώση, ο Μύθος η υπέρβαση

Η Ιστορία είναι η γνώση, ο Μύθος η υπέρβαση

Οργανική συνέχεια της έκθεσης «Μυθιστορίες Ι», η οποία παρουσιάζεται από τον Μάιο μέχρι σήμερα στον χώρο της Citronne Gallery στον Πόρο, η έκθεση «Μυθιστορίες ΙΙ» άνοιξε τις πύλες της στον αθηναϊκό χώρο της γκαλερί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οργανική συνέχεια της έκθεσης «Μυθιστορίες Ι», η οποία παρουσιάζεται από τον Μάιο μέχρι σήμερα στον χώρο της Citronne Gallery στον Πόρο, η έκθεση «Μυθιστορίες ΙΙ» άνοιξε τις πύλες της στον αθηναϊκό χώρο της γκαλερί μέχρι τις 26 Οκτωβρίου.

Οι εκθέσεις «Μυθιστορίες Ι και ΙΙ» λειτουργούν ενιαία, ως συγκοινωνούντα δοχεία. Η Μυθιστορία, όρος επιστημονικός, λογοτεχνικός και καλλιτεχνικός, αντανακλά τη σχέση ανάμεσα στο φανταστικό και στο πραγματικό, στο φυσικό και στο υπερφυσικό, στην ορθολογική αφήγηση και στο παραλογικό παραμύθι. Συμπλέκει διαφορετικές, κάποτε και αντιφατικές, σφαίρες ύπαρξης. Η Ιστορία είναι η γνώση· ο Μύθος είναι η υπέρβαση.

Οι εννέα εικαστικοί που συμμετέχουν στην έκθεση, η Αλεξάνδρα Αθανασιάδη, η Λυδία Δεληκούρα, ο Ιάσονας Καμπάνης, η Κατερίνα Κατσιφαράκη, ο Αλέκος Κυραρίνης, ο Τάσος Μαντζαβίνος, ο Πέτρος Μώρης, ο Νίκος Ποδιάς και η Νάνα Σαχίνη, συνθέτουν μια συλλογική οπτική γύρω από την ατομική, αλλά και την κοινή έννοια του Μύθου και της Ιστορίας.

Οι Μυθιστορίες εκτυλίσσονται διαδοχικά από έργο σε έργο. Συγκροτούν ένα λειτουργικό σύνολο, με διακριτή όμως την αφηγηματική ταυτότητα του κάθε καλλιτέχνη.

Στο δεύτερο μέρος της έκθεσης στην Αθήνα, οι συμμετέχοντες καλλιτέχνες διευρύνουν τη θεματική· είτε με νέες ad hoc δημιουργίες είτε επαναπροσδιορίζοντας παλαιότερα ιστορικά έργα.

«Μυθιστορίες ΙΙ»

Citronne Gallery – Αθήνα (Πατριάρχου Ιωακείμ 19), έως τις 26 Οκτωβρίου. Επιμέλεια: Τατιάνα Σπινάρη

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT