Ενα τέλειο ζευγάρι κι ένας τέλειος δάσκαλος

Ενα τέλειο ζευγάρι κι ένας τέλειος δάσκαλος

Κατευθείαν στο νούμερο 1 των πιο δημοφιλών προγραμμάτων της πλατφόρμας του Netflix προσγειώθηκε μια καινούργια μίνι σειρά έξι επεισοδίων με τη μαγνητική Νικόλ Κίντμαν στο επίκεντρο

ενα-τέλειο-ζευγάρι-κι-ένας-τέλειος-δάσ-563221915

Το τέλειο ζευγάρι
ΜΥΣΤΗΡΙΟΥ (2024)
Δημιουργός: Τζίνα Λάμια
Ερμηνείες: Νικόλ Κίντμαν, Λίεφ Σράιμπερ

Κατευθείαν στο νούμερο 1 των πιο δημοφιλών προγραμμάτων της πλατφόρμας του Netflix προσγειώθηκε μια καινούργια μίνι σειρά έξι επεισοδίων με τη μαγνητική Νικόλ Κίντμαν στο επίκεντρο. Η Αυστραλέζα ηθοποιός, η οποία πρόσφατα βραβεύτηκε και στη Βενετία για τον ρόλο της στο «Babygirl», συνθέτει εδώ το «τέλειο ζευγάρι» με τον Λίεφ Σράιμπερ, ως πλούσιοι οικογενειάρχες, που ετοιμάζονται να παντρέψουν τον έναν από τους τρεις γιους τους. Την παραμονή της τελετής, ωστόσο, ένα πτώμα ανακαλύπτεται ακριβώς μπροστά από την παραλιακή βίλα τους και ξαφνικά όλοι τους, οικοδεσπότες και φιλοξενούμενοι, είναι ύποπτοι για τον φόνο.

Αντλώντας έμπνευση από τις κλασικές ιστορίες μυστηρίου της Αγκαθα Κρίστι, αλλά και από πιο σύγχρονα πρότυπα, όπως π.χ. το «Στα μαχαίρια» του Ράιαν Τζόνσον, η σειρά της Τζίνα Λάμια παρουσιάζει ένα γκρουπ από περισσότερο ή λιγότερο ενδιαφέροντες χαρακτήρες, βάζοντάς μας στο παιχνίδι τού «ποιος το έκανε;». Φυσικά, ήδη από τα πρώτα επεισόδια αντιλαμβανόμαστε ότι σχεδόν τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται εξαρχής και κυρίως ότι το ζευγάρι του τίτλου απέχει πολύ από το… τέλειο. Αντιθέτως, εξαιρετικοί στους αντίστοιχους ρόλους είναι οι Νικόλ Κίντμαν και Λίεφ Σράιμπερ, χαρίζοντας από μόνοι τους έξτρα ενδιαφέρον σε ένα ούτως ή άλλως ψυχαγωγικό σύνολο.

Ενα τέλειο ζευγάρι κι ένας τέλειος δάσκαλος-1
Ο δάσκαλος Ντίτερ Μπάχμαν κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει τους μαθητές του.

Ο κ. Μπάχμαν και η τάξη του ★★★½
ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ (2021), 217΄
Σκηνοθεσία: Μαρία Σπετ
Εμφανίζεται: Ντίτερ Μπάχμαν

Από την πλατφόρμα του Cinobo επιλέγουμε το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Σπετ, που μας βάζει μέσα σε μια γερμανική σχολική αίθουσα με παιδιά μεταναστών. Εκεί ο κύριος Μπάχμαν, ο δάσκαλος, κάνει ό,τι μπορεί προκειμένου να βοηθήσει τους νεαρούς μαθητές 12-14 ετών να βρουν ένα μονοπάτι, όχι μόνο προς τη γνώση αλλά και προς τη ζωή τους. Η κάμερα παρακολουθεί φυσικά τα μαθήματα, άλλες σχολικές δραστηριότητες, συναντήσεις με γονείς, εκδρομές, αλλά και την καθημερινότητα στην ίδια τη γερμανική κωμόπολη (Σταντάλεντορφ), όπου κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο λειτούργησε το μεγαλύτερο κέντρο παραγωγής όπλων και πυρομαχικών της Ευρώπης.

Η μαραθώνια διάρκεια των 217 λεπτών μπορεί να τρομάξει αρκετούς, ωστόσο το ντοκιμαντέρ της Μαρίας Σπετ κυλάει αβίαστα για όποιον θέλει να ανακαλύψει το πώς η περίφημη κοινωνική «ενσωμάτωση» προσφύγων και μεταναστών γίνεται πράξη στην πραγματική ζωή. Εχοντας να κάνει με παιδιά προερχόμενα από εννέα διαφορετικές χώρες (Τουρκία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Μαρόκο κ.ά.) και με ποικίλο μαθησιακό υπόβαθρο, ο κύριος Μπάχμαν καταργεί αρκετά από τα στεγανά δασκάλου – μαθητή, προκειμένου (αρχικά) να επικοινωνήσει μαζί τους.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT