Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Νατάσσα Μποφίλιου, ύστερα από ένα συναυλιακό καλοκαίρι στην Αθήνα και στην περιφέρεια, έρχεται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να παρουσιάσει τον νέο της δίσκο, «Κάτι καίγεται», σε μια παράσταση που δημιούργησε μαζί με τον Θέμη Καραμουρατίδη και τον Γεράσιμο Ευαγγελάτο. Στις 9 μ.μ.

«Οι Παίχτες» (φωτογραφία) του Νικολάι Γκόγκολ, σε σκηνοθεσία Γιώργου Κουτλή, ύστερα από δύο χρόνια sold out παραστάσεων, στο πλαίσιο της καλοκαιρινής περιοδείας τους, που συνεχίζεται, έρχονται στο Σχολείο της Αθήνας – Ειρήνη Παπά, για μία ακόμη ξεκαρδιστική παράσταση. Μεταξύ άλλων, στη σκηνή θα εμφανιστούν οι Γιάννης Νιάρος, Ηλίας Μουλάς και Θανάσης Δήμου. Στις 9 μ.μ., Πειραιώς 52.

Ο Νορβηγός θεατρικός συγγραφέας Ρολφ Αλμε παρουσιάζει στο πρώτο αγγλόφωνο θέατρο της Αθήνας «Theatre of the no» την παράσταση «Caligula 2.0». Πρόκειται για ένα έργο που φέρνει στο σήμερα τη μορφή του Καλιγούλα και σχολιάζει την τρέχουσα κατάσταση γύρω από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Στις 8 μ.μ., Κωνσταντίνου Παλαιολόγου 3.

Στη νέα πρωτότυπη ομαδική έκθεση «Τρωάδες: Πάλη στα ερείπια», 25 καλλιτέχνες επιχειρούν να αναδείξουν τη σχέση της τραγωδίας με τα δεινά του σήμερα, μέσα από εικόνες κόμικς. Η έκθεση πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος «Αρχαίο δράμα, μεταξύ τραγωδίας και τρόμου», που διοργανώνει το Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης σε συνεργασία με πανεπιστήμια του εξωτερικού. Καθημερινά 8 μ.μ.-10 μ.μ., Πειραιώς 206.

Συνεχίζεται η έκθεση «Δημοκρατία», στην Εθνική Πινακοθήκη, σε επιμέλεια Συραγώς Τσιάρα, που ανιχνεύει τη σχέση της τέχνης με την πολιτική ιστορία στη νότια Ευρώπη. Με έργα καλλιτεχνών από την Ελλάδα, την Ισπανία και την Πορτογαλία, η έκθεση εστιάζει στα χρόνια της Μεταπολίτευσης των συγκεκριμένων χωρών. Λ. Βασιλέως Κωνσταντίνου 50.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT