Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γίνεται «Βερενίκη» στη σκηνή της Στέγης

Η Ιζαμπέλ Ιπέρ γίνεται «Βερενίκη» στη σκηνή της Στέγης

Στο πρόγραμμα της σεζόν θα δούμε τις παραστάσεις των Τιάγκο Ροντρίγκες, Μάριο Μπανούσι, Γιώργου Κουτλή

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η νέα σεζόν στη Στέγη του Ιδρύματος Ωνάση υποδέχεται το κοινό στις αρχές Οκτωβρίου με την ξεχωριστή παράσταση «Second Woman», όπου η Στεφανία Γουλιώτη θα ερμηνεύσει έναν 24ωρο μονόλογο, που μοιάζει περισσότερο με κοινωνικό πείραμα, τόσο για την ίδια όσο και για το κοινό, σε σκηνοθεσία των πρωτοεμφανιζόμενων στην Ελλάδα Νατ Ραντάλ και Αννα Μπρέκον. Λίγο αργότερα, ο Τιάγκο Ροντρίγκες, μετά την καλοκαιρινή επιτυχία του στο Φεστιβάλ Αθηνών, θα παρουσιάσει τον «Χορό των εραστών», με πρωταγωνιστές τον Νίκο Καραθάνο και τη Μαρίσσα Τριανταφυλλίδου σε μια ερωτική συνομιλία. Το τέλος του πρώτου δεκαημέρου του Οκτωβρίου σηματοδοτείται από την πανελλήνια πρεμιέρα της πολυσυζητημένης ταινίας του Φράνσις Φορντ Κόπολα «Megalopolis», σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου «Νύχτες Πρεμιέρας», ενώ μέσα στην άνοιξη θα πραγματοποιηθεί ένας κύκλος συζητήσεων και ομιλιών για σύγχρονα ζητήματα, με αυτή του Μπενχαμίν Λαμπατούτ να ξεχωρίζει. Ο Χιλιανός συγγραφέας θα μιλήσει στην Κεντρική Σκηνή για το ξεχωριστό και πολυμεταφρασμένο έργο του, το οποίο περιπλέκει την επιστήμη με τη μυθοπλασία. Ο Ρομέο Καστελούτσι θα παρουσιάσει το ριζοσπαστικό για τη δυτική λογοτεχνία έργο του Ρακίνα «Βερενίκη» –«η πιο “ανησυχαστική” τραγωδία», όπως περιγράφει στο σημείωμά του–, με την Ιζαμπέλ Ιπέρ στον πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο σκηνοθέτης Γιώργος Κουτλής θα ανεβάσει στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης το έργο-ορόσημο των ’00s «Οξυγόνο», του Πολωνού Ιβάν Βιριπάγιεφ, μεταφέροντάς το στο σήμερα μέσα από ένα θίασο 25 ηθοποιών, που παλεύουν με το ερώτημα «τι είναι για εσένα οξυγόνο». Από την παράσταση δεν θα απουσιάζει το live dj set, κατά τη διάρκεια και των δέκα κεφαλαίων που χωρίζεται το έργο, προσφέροντας μια μοναδική rave εμπειρία. Ενας ακόμη εκπρόσωπος της γενιάς Ζ στις θεατρικές παραστάσεις της Στέγης για φέτος θα είναι και ο Μάριο Μπανούσι, που με πηγή έμπνευσης ξανά τα προσωπικά του βιώματα στήνει την παράσταση «MAMI», η οποία επικεντρώνεται στη σχέση μητέρας – παιδιού.

Στην κατηγορία της μουσικής, το Borderline Festival θα παρουσιάσει διαφορετικές εκφάνσεις του σύγχρονου ήχου μέσα από ένα line up καλλιτεχνών που βρίσκονται στην εμπροσθοφυλακή της πειραματικής χορευτικής μουσικής, ενώ για τρίτη χρονιά θα επιστρέψει στη Στέγη ο βραβευμένος με Grammy μουσικός παραγωγός Κρίστοφερ Κινγκ, στο πλαίσιο του φεστιβάλ «Γιατί να είναι μαύρα τα βουνά των Βαλκανίων».

Ανάμεσα στη μεγάλη λίστα των νέων κινηματογραφικών συμπαραγωγών που στηρίζει η Στέγη, το ενδιαφέρον κεντρίζουν ο Ρομέν Γαβράς με τη νέα του ταινία «Sacrifice», που θα γυριστεί στην Ελλάδα με τους Κρις Εβανς και Ανια Τέιλορ Τζόι. Ο Γιάννης Οικονομίδης συνυπογράφει με τον Βαγγέλη Μουρίκη το σενάριο για τη «Σπασμένη φλέβα» που θα κάνει πρεμιέρα τη νέα χρονιά, ενώ η Εύη Καλογηροπούλου, μετά την ταινία «Στον θρόνο του Ξέρξη», που βραβεύτηκε στις Κάννες το 2022, ετοιμάζει το νέο της φιλμ με τίτλο «Κόρη», όπου η κεντρική ηρωίδα διαταράσσει τις ισορροπίες σε ένα ανδροκρατούμενο σύμπαν.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT