Σοφία Λόρεν: Γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά της στη Ρώμη

Σοφία Λόρεν: Γιορτάζει τα 90ά γενέθλιά της στη Ρώμη

«Σοφία Λόρεν, ο μύθος γίνεται 90 ετών», λένε τα ιταλικά ΜΜΕ. «Εξοχες ενενηντάρες», εκείνη και η Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία κλείνει τα 90 την επόμενη εβδομάδα

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ιταλίδα σταρ Σοφία Λόρεν, είδωλο του κινηματογράφου που έχει τιμηθεί με δύο Oσκαρ, γιορτάζει απόψε στη Ρώμη τα 90 της χρόνια, λίγες μόλις ημέρες πριν από τη Γαλλίδα ηθοποιό Μπριζίτ Μπαρντό.

Γεννηθείσα στην Αιώνια Πόλη την 20ή Σεπτεμβρίου του 1934, η αξέχαστη πρωταγωνίστρια της ταινίας «Μια ξεχωριστή ημέρα» (1977) θα σβήσει 90 κεράκια, κατά τη διάρκεια μιας ιδιωτικής γιορτής σε πολυτελές ξενοδοχείο του ιστορικού κέντρου.

Επειτα από μια τιμητική εκδήλωση σε έναν κινηματογράφο της Ρώμης από τα στούντιο Cinecittà και το υπουργείο Πολιτισμού, η ηθοποιός θα συναντηθεί με περίπου 150 φίλους, συναδέλφους και μέλη της οικογένειάς της για ένα δείπνο στην ταράτσα ξενοδοχείου, όπου αναμένεται επίσης να εγκαινιάσει μία σουίτα που θα φέρει το όνομά της, όπως γράφει η εφημερίδα Il Corriere della Sera.

Για την περίσταση, τη Σοφία Λόρεν θα ντύσει ο στενός της φίλος Τζιόρτζιο Αρμάνι.

«Σοφία Λόρεν, ο μύθος γίνεται 90 ετών», γράφει στον τίτλο της η Il Corriere, ενώ η εφημερίδα Il Messaggero τιμά «το (απρόσμενο) είδωλο των δικαιωμάτων των γυναικών».

Από την πλευρά της, η La Repubblica επιλέγει να τη συσχετίσει με τη Γαλλίδα συνάδελφό της Μπριζίτ Μπαρντό, η οποία θα κλείσει τα 90 στις 28 Σεπτεμβρίου. «Εξοχες ενενηντάρες», γράφει η εφημερίδα, η οποία πλέκει το εγκώμιο για «δύο ντίβες που επαναπροσδιόρισαν την εικόνα της θηλυκότητας τον 20ό αιώνα».

Η Σοφία Λόρεν έλαβε επίσης ένα μήνυμα από τον πρόεδρο της Ιταλίας Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος χαιρέτισε «την κομψότητά της, τη γοητεία της και τα απαράμιλλα χαρακτηριστικά της ερμηνείας της», όπως και «την εντυπωσιακή καριέρα της, που σημαδεύτηκε από τη βράβευσή της με πολλά εθνικά και διεθνή βραβεία».

Τα 90 χρόνια της Σοφίας Λόρεν θα τιμηθούν επίσης από ένα αναδρομικό αφιέρωμα στο Λίνκολν Σέντερ στη Νέα Υόρκη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT