Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εγκαινιάζεται η ομαδική έκθεση με τίτλο «Η πιο ωραία έκθεση», στη Δημοτική Πινακοθήκη Λέφα, σε επιμέλεια Αλεξάνδρας Κολλάρου, που συμπληρώνει 30 χρόνια παρουσίας στον χώρο της τέχνης. Στα έργα πρωταγωνιστούν οι προσωπικότητες που απαρτίζουν το εικαστικό σύμπαν και βασίζονται στους χαρακτήρες του βιβλίου της «Η ελληνική τέχνη από το Α έως το Ω». Στις 7.30 μ.μ.

Με αφορμή τον εορτασμό για τις Ευρωπαϊκές Ημέρες Πολιτιστικής Κληρονομιάς σε ελληνικά μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους για το 2024, στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο θα πραγματοποιηθεί η θεματική περιήγηση: «Το πολυσύχναστο λιμάνι της Περατής στο λυκόφως του μυκηναϊκού κόσμου», στην αίθουσα 3, από την αρχαιολόγο Κατερίνα Κωστάντη. Στις 12 μ.

Παρουσιάζεται η έκθεση «Η αποκατάσταση της αισιοδοξίας» (φωτογραφία), σε επιμέλεια Βικτώριας Ζυγούρου, Κώστα Νικάκη και Στέισης Βεντούρα, η οποία εντάσσεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «1974 & 1944: Η Αθήνα γιορτάζει την ελευθερία της», που τιμά παράλληλα τη συμπλήρωση 80 χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης από τη γερμανική κατοχή και 50 χρόνων από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας. Στις 6.30. Πινακοθήκη Δήμου Αθηναίων.Οι «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, παρουσιάζονται από το Θέατρο Τέχνης Καρόλου Κουν και το Θέατρο του Νέου Κόσμου στο φεστιβάλ Κολωνού. Πρωταγωνιστούν, μεταξύ άλλων, οι Λυδία Κονιόρδου, Λουκία Μιχαλοπούλου και Λένα Παπαληγούρα. Στις 8.30 μ.μ. Υπαίθριο θέατρο Κολωνού.

Το ντουέτο των Nürnberg έρχεται στην Αθήνα για μια συναυλία στο Gazarte ground stage, που θα φέρει κοντά την indie goth μουσική με το εναλλακτικό post punk. Οι Γιούρι Λουχάουτσου και Αλεχ Σαουτίν συνδυάζουν τη μουσική με την performance, ταξιδεύοντας το κοινό με τους πρωτότυπους ήχους τους. Στις 9 μ.μ. Βουτάδων 34.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT