Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αλεξία Βουλγαρίδου και ο Αρης Αργύρης συναντιούνται στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών για ένα γκαλά όπερας σε σύμπραξη με την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, υπό τη μουσική διεύθυνση του Μίλτου Λογιάδη. Θα ερμηνεύσουν δημοφιλείς σκηνές και άριες από όπερες των Βέρντι και Πουτσίνι, όπως το ντουέτο Τόσκα – Σκάρπια, από τη δεύτερη πράξη της «Τόσκα». Στις 8.30 μ.μ.

Ο νέος κύκλος συναυλιών του Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή, με τίτλο «Jazz Interactions», εξερευνά τους διαφορετικούς τρόπους που η τζαζ αλληλεπιδρά με άλλες μορφές τέχνης. Το μουσικό σύνολο workin’ trio του Χάρη Ιωάννου θα ερμηνεύσει, μεταξύ άλλων, συνθέσεις των Τελόνιους Μονκ και Λου Ντόναλντσον. Στις 8.30 μ.μ.

Η Εύα Μήταλα παρουσιάζει την τέταρτη ατομική της έκθεση στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Ιλεάνα Τούντα, με τίτλο «Blackwrap» (φωτογραφία). Οι μεταξοτυπίες που δημιουργεί αναφέρονται στην αυθεντική εκτίμηση της διαφορετικότητας, δημιουργώντας νέες αφηγήσεις που βασίζονται στις αναδυόμενες αντιθέσεις. 12 μ.-8 μ.μ. Αρματολών και Κλεφτών 48.

Οι «Ικέτιδες» του Αισχύλου, σε σκηνοθεσία Μαριάννας Κάλμπαρη, έπειτα από ένα επιτυχημένο καλοκαίρι παραστάσεων, έρχονται στο Δημοτικό Θέατρο Λυκαβηττού για να μιλήσουν για τις βαθιές ρίζες της πατριαρχίας, από τους αρχαίους χρόνους μέχρι και σήμερα. Μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστούν οι Λένα Παπαληγούρα και Λουκία Μιχαλοπούλου. Στις 9 μ.μ.

Το ντουέτο Ghostly Κisses έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και προσκαλεί το κοινό στον χώρο του Gagarin για μια ιδιαίτερη συναυλία γεμάτη dream-pop και electronic-pop μελωδίες, με υλικό από όλη την πορεία τους, αλλά και το νέο άλμπουμ «Darkroom». Στις 8.30 μ.μ. Λιοσίων 205.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT