Βραβείο στις «Ιφιγένειες» της Λυρικής Σκηνής

Βραβείο στις «Ιφιγένειες» της Λυρικής Σκηνής

1' 12" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη συνέντευξη της «Κ» με τον Ρώσο σκηνοθέτη Ντμίτρι Τσερνιακόφ, μία από τις ερωτήσεις μας αφορούσε το πώς αισθάνεται ως φαβορί για τα International Opera Awards 2024. Η υποψηφιότητα τέθηκε για την παράσταση «Ιφιγένεια εν Αυλίδι και η Ιφιγένεια εν Ταύροις», τις δύο διάσημες όπερες του Γκλουκ, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά σε μια ενιαία παράσταση, σε σκηνοθεσία και σκηνικά του ίδιου, και μουσική διεύθυνση από τον καλλιτεχνικό διευθυντή του Διεθνούς Φεστιβάλ Γκλουκ, Μίχαελ Χόφστετερ.

Είχε απαντήσει με ειλικρινή έκπληξη ότι δεν το ήξερε και ότι χάρηκε που το έμαθε, επειδή πραγματικά επιβραβεύει μια σκληρή και αφοσιωμένη ομαδική δουλειά. Η απάντησή του, λένε όσοι τον γνωρίζουν και συνεργάζονται μαζί του, ταιριάζει με τον χαρακτήρα του: ένας καλλιτέχνης που ζει αφιερωμένος στο έργο του. Τελικά, και χωρίς πάλι ο ίδιος να το μάθει πρώτος, οι «Ιφιγένειες» του Γκλουκ βραβεύτηκαν ως η «καλύτερη νέα παραγωγή του 2024» το βράδυ της Τετάρτης 2 Οκτωβρίου στο Μόναχο. Με αυτή τη συμπαραγωγή της (σε συνεργασία με το Φεστιβάλ του Εξ αν Προβάνς και την Εθνική Οπερα του Παρισιού) ανοίγει η σεζόν 2024-25 η Εθνική Λυρική Σκηνή από τις 10 Οκτωβρίου.

Τον ρόλο της Ιφιγένειας και στις δύο όπερες ερμηνεύει η Αμερικανίδα σοπράνο Κορίν Γουίντερς, η οποία έλαβε λαμπρές κριτικές από τα διεθνή ΜΜΕ. Η παραγωγή υλοποιείται με τη στήριξη της δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ), το οποίο τιμήθηκε με το κορυφαίο βραβείο Philanthropy για την πολυετή στήριξή του στη διεθνή εξωστρέφεια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT