HOME CINEMA: Ανατριχιαστικό θρίλερ και διασκεδαστικό animation

HOME CINEMA: Ανατριχιαστικό θρίλερ και διασκεδαστικό animation

Η σειρά ανθολογίας του Netflix που ξεκίνησε με την ανατριχιαστική, αληθινή ιστορία του κανίβαλου Τζέφρι Ντάμερ συνεχίζεται αυτή τη φορά με την αντίστοιχη των αδελφών Μενέντεζ, οι οποίοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους γονείς τους με καραμπίνα, προκειμένου να ξεφύγουν από τον έλεγχο του δεσποτικού πατέρα τους

1' 49" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τέρατα: Η ιστορία των Λάιλ και Ερικ Μενέντεζ
ΘΡΙΛΕΡ (2024)
Δημιουργός: Ιαν Μπρέναν, Ράιαν Μέρφι
Ερμηνείες: Χαβιέ Μπαρδέμ, Κούπερ Κοχ

Η σειρά ανθολογίας του Netflix που ξεκίνησε με την ανατριχιαστική, αληθινή ιστορία του κανίβαλου Τζέφρι Ντάμερ συνεχίζεται αυτή τη φορά με την αντίστοιχη των αδελφών Μενέντεζ, οι οποίοι εκτέλεσαν εν ψυχρώ τους γονείς τους με καραμπίνα, προκειμένου να ξεφύγουν από τον έλεγχο του δεσποτικού πατέρα τους. Γνωρίζοντας εξαρχής τη φύση του εγκλήματος, στα εννέα επεισόδια του κύκλου παρακολουθούμε επί της ουσίας την εξέλιξη της αστυνομικής έρευνας, καθώς και αποκαλυπτικές λεπτομέρειες γύρω από το παρελθόν ολόκληρης της οικογένειας Μενέντεζ.

Οι δημιουργοί Ιαν Μπρέναν και Ράιαν Μέρφι ακολουθούν ξανά την επιτυχημένη συνταγή του κεφαλαίου του Ντάμερ, έχοντας πάντως εδώ σαφώς λιγότερο σοκαριστικό –όχι όμως και λιγότερο ενδιαφέρον– υλικό στη διάθεσή τους. Η ιστορία της εύπορης οικογένειας Μενέντεζ, εκτός από θριαμβευτική ματαίωση του αμερικανικού ονείρου, αποτελεί επίσης ενδιαφέρον παράδειγμα ψυχοπαθολογίας. Οχι τυχαία ο Ερικ Μενέντεζ ξεκινά να εξομολογείται τα πάντα γύρω από τις δολοφονίες στον ψυχοθεραπευτή του, ξετυλίγοντας σταδιακά το κουβάρι (και) γύρω από τον βαθιά τοξικό πατέρα του. Τον τελευταίο υποδύεται άρτια ο Χαβιέ Μπαρδέμ, έχοντας στο πλευρό του και την Κλοέ Σεβινί στον ρόλο της συζύγου του.

Τα μυαλά που κουβαλάς 2 ★★★½
ΑΝΙΜΑΤΙΟΝ (2024), 100΄
Σκηνοθεσία: Κέλσεϊ Μαν
Ακούγονται: Εϊμι Πόλερ, Μάγια Χοκ

HOME CINEMA: Ανατριχιαστικό θρίλερ και διασκεδαστικό animation-1

Το εξαιρετικό σίκουελ της Pixar, που έγινε η πιο επιτυχημένη εμπορικά ταινία της χρονιάς, «προσγειώθηκε» πρόσφατα και στην πλατφόρμα του Disney+. Η μικρή Ράιλι είναι πλέον ένα 13χρονο κορίτσι που μπαίνει στην εφηβεία και τα παλιά συναισθήματα (Χαρά, Λύπη, Φόβος, Θυμός, Αηδία) πρέπει να κάνουν χώρο στα «κεντρικά» προκειμένου να χωρέσουν καινούργιοι ένοικοι, με επικεφαλής την πάντα αεικίνητη και νευρική Ανησυχία.

Οταν η Ράιλι θα βρεθεί σε ένα αθλητικό καμπ, το οποίο αποτελεί ταυτόχρονα τελετή μύησης στον κόσμο του γυμνασίου, η αναστάτωση μέσα στο κεφάλι της θα κορυφωθεί. Πότε (πολύ) αστείο και πότε συγκινητικό, αλλά και εύστοχο ως προς τις παρατηρήσεις του, το φιλμ της Pixar διαθέτει όλα τα συστατικά που έκαναν αγαπητό το συγκεκριμένο στούντιο. Τα νέα συναισθήματα (Ανησυχία, Ζήλια, Ανία, Ντροπή), που σχετίζονται με το πέρασμα στην εφηβεία, κάνουν το μείγμα ακόμη πιο ενδιαφέρον, ενώ το σενάριο παραμένει καλογραμμένο, χαρίζοντας σε μικρούς και μεγάλους ένα πολύχρωμο, διασκεδαστικό σύνολο, που έχει και κάτι να τους πει.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT