Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Τρίτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Την Τετάρτη στον πολυχώρο του συλλόγου «Οι φίλοι της μουσικής», στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα παρουσιαστεί η μουσικοθεατρική παράσταση «Camille Claudel – R.M. Rilke, Η Συνάντηση». Λυρικά τραγούδια του προηγούμενου αιώνα θα ερμηνεύσουν η μέτζο σοπράνο Ιωάννα Καλογεράκη και ο πιανίστας Δημήτρης Βεζύρογλου, ενώ θα παρουσιαστούν κείμενα από την εργογραφία της Σαλομέ και επιστολές του Ρίλκε. Στις 8.30 μ.μ.

O Αλκίνοος Ιωαννίδης (φωτογραφία) έρχεται στο Ηρώδειο για να ερμηνεύσει στίχους του Μάνου Χατζιδάκι, σε μια συναυλία αφιερωμένη στον μεγάλο συνθέτη. Η παράσταση χωρίζεται στο Α΄ Μέρος «Μυθολογία» και στο Β΄ Μέρος «19 τραγούδια μιας άλλης μυθολογίας». Την καλλιτεχνική επιμέλεια αναλαμβάνει ο Γιώργος Χατζιδάκις. Στις 9 μ.μ.

Για δύο ακόμη ημέρες συνεχίζεται η ομαδική έκθεση «Η τέχνη της εμβύθισης στη σύγχρονη ζωγραφική – Μαθαίνοντας από τον Mark Rothko» στον «Λόφο art project», όπου με αφορμή τη συμπλήρωση 120 χρόνων από τη γέννηση του Μαρκ Ρόθκο παρουσιάζονται 24 σύγχρονα έργα Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, οι οποίοι αντλούν έμπνευση από τον σπουδαίο εξπρεσιονιστή. Στις 6 μ.μ. – 9 μ.μ., Βελβενδού 39.

Η Kalfayan Galleries παρουσιάζει για τέταρτη φορά έργα του Βλάση Κανιάρη εστιάζοντας στις δεκαετίες 1950-1980, σε μια έκθεση που περιλαμβάνει γλυπτά, μέρος από τη σειρά των «Τοίχων» και μνημειακές γλυπτικές εγκαταστάσεις. Στόχος είναι να φωτιστεί μία ακόμη πλευρά του πολυδιάστατου έργου ενός από τους σημαντικότερους Ελληνες εικαστικούς της μεταπολεμικής περιόδου. Στις 11 π.μ. – 7 μ.μ., Χάριτος 11.

Το έργο «Γένεσις Νο 2», του Ιβάν Βιριπάεφ, από την ομάδα ETuTI, σε σκηνοθεσία Καλής Βοϊκλή, έρχεται για άλλη μία φορά στον χώρο ΠΛΥΦΑ. Πρόκειται για μια παράσταση που συνδυάζει το χιούμορ με τη συγκίνηση, ενώ πραγματεύεται υπαρξιακά ζητήματα και την έννοια του Θείου. Στις 9 μ.μ., Κορυτσάς 39.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT