Θείος Βάνιας και Σκάρλετ Ο’ Χάρα στο θέατρο Πειραιά

Θείος Βάνιας και Σκάρλετ Ο’ Χάρα στο θέατρο Πειραιά

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τον «Θείο Βάνια» του Αντον Τσέχοφ ξεκινάει η καλλιτεχνική περίοδος του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Καταλειφού, ο οποίος έχει και τον πρωταγωνιστικό ρόλο, όπως ανακοινώθηκε στη χθεσινή παρουσίαση του προγράμματός του. Για πρώτη φορά θα ανέβει στη σκηνή του Πειραιά το έργο του Ευγένιου Τριβιζά, «Ο Ταύρος που έπαιζε πίπιζα», σε σκηνοθεσία Κωνσταντίνου Ρήγου και μουσική Δημήτρη Παπαδημητρίου.

Με τη νέα χρονιά, ο Γιώργος Κουτλής και ο Βασίλης Μαγουλιώτης θα σκηνοθετήσουν το «Merde!», ένα νέο έργο του συγγραφέα με το ψευδώνυμο Suyako, μια μουσική κωμωδία για τα «παρασκήνια» της θεατρικής τέχνης, με τον Νίκο Καραθάνο, τον Γιάννη Νιάρρο κ.ά. Η Ιόλη Ανδρεάδη θα αναμετρηθεί με το «Οσα παίρνει ο άνεμος», το κλασικό έργο της Μάργκαρετ Μίτσελ, με τη Λένα Παπαληγούρα στον ρόλο της Σκάρλετ Ο’ Χάρα και τον Ορέστη Τζιόβα ως Ρετ Μπάτλερ. Στη σκηνή Ωμέγα του θεάτρου, ο Γιώργος Βαλαής θα παρουσιάσει το έργο «I’m falling in love – Εκδοχές πάνω στη Δωδέκατη Νύχτα», ενώ η Μάρθα Μπουζιούρη θα σκηνοθετήσει το «Κυανιούχο κάλιο» του Φρίντριχ Γουλφ. Ο Σταύρος Καραγιάννης θα σκηνοθετήσει το έργο του Βασίλη Κατσικονούρη «California Dreamin 20 χρόνια μετά» με τον Αλέξανδρο Μπουρδούμη, τη Στέλλα Δροσάκη κ.ά.

Η Αντζελα Μπρούσκου θα παρουσιάσει την περφόρμανς «Ου φονεύεσεις» γύρω από το θέμα των γυναικοκτονιών με τις Βάλια Παπαχρήστου, Δήμητρα Χατούπη κ.ά. Κατά παραγγελία του θεάτρου, η συγγραφέας Σοφία Νικολαΐδου έγραψε ένα νέο έργο για τη γυναικεία απώλεια και τις οικογενειακές σχέσεις. Το «Βυζί» θα κάνει πρεμιέρα τον Φεβρουάριο, σε σκηνοθεσία Δημήτρη Τσίκουρα. Επίσης, το βραβευμένο έργο των Αντώνη και Κωνσταντίνου Κούφαλη «Μη σκαλίζεις την άμμο» ανεβαίνει στη σκηνή από τον Θεοδόση Σκαρβέλη με την Αναστασία Ραφαέλα Κονίδη, τον Αλέξανδρο Μαυρόπουλο κ.ά.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT