14 χρόνια στον κόσμο των ζωντανών-νεκρών

14 χρόνια στον κόσμο των ζωντανών-νεκρών

Οι δύο πρωταγωνιστές της δεύτερης σεζόν του spin-off της θρυλικής σειράς «The Walking Dead» μιλούν στην «Κ»

4' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Αυτοί οι δύο ήρωες λειτουργούν ως καταλύτες ο ένας για τον άλλον. Βλέπουμε πώς έχουν ακουμπήσει ο ένας στον άλλο για υποστήριξη, η οποία δεν είναι μόνο λεκτική, μπορούν να επικοινωνούν εξωλεκτικά και αυτό είναι κάτι που αγαπώ σε αυτούς τους χαρακτήρες. Ανυπομονώ να δει το κοινό τη δεύτερη σεζόν, στην οποία η Κάρολ επιστρέφει, και μπορούμε να τη δούμε να διαχειρίζεται τα δικά της θέματα και να αλληλεπιδρά με τους άλλους χαρακτήρες». Η ηθοποιός Μελίσα ΜακΜπράιντ, που ενσαρκώνει την Κάρολ, μας μιλάει με αφορμή τη δεύτερη σεζόν του spin-off της θρυλικής σειράς «The Walking Dead» με τίτλο «Daryl Dixon: The book of Carol» παίζοντας με τα επιμελώς ατημέλητα κοντοκουρεμένα μαλλιά της, εμφανώς χαλαρή, ικανοποιημένη με την επιστροφή της στον δυστοπικό μυθοπλαστικό κόσμο των ζόμπι και των τελευταίων επιζώντων της ανθρωπότητας.

Η επανένωση της Κάρολ και του Ντάριλ (Νόρμαν Ρίντους), δύο από τους πιο αγαπημένους χαρακτήρες της σειράς, συγκαταλέγεται σίγουρα στα χάιλαϊτ της δεύτερης σεζόν. Το σύμπαν του «Walking Dead», νοσηρό, τρομακτικό, στο μεταίχμιο της ολοκληρωτικής καταστροφής και της απελπισμένης ελπίδας, παραμένει καθηλωτικό. Η δράση έρχεται σε καλά υπολογισμένες δόσεις, οι τρυφερές ανθρώπινες στιγμές ισορροπούν το μείγμα. Η ιστορία συνεχίζεται αρχικά ταυτόχρονα στη Γαλλία, όπου βρίσκεται ο Ντάριλ, και στις ΗΠΑ, όπου η Κάρολ προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να ταξιδέψει στην Ευρώπη ώστε να αναζητήσει την κόρη της, Σοφία. Μάλλον δεν είναι δύσκολο να μαντέψει κανείς ότι θα τα καταφέρει, κάνοντας μερικούς φίλους και αρκετούς εχθρούς στην πορεία, και με τον τρόπο αυτό θα ξανασυναντήσει τον Ντάριλ.

14 χρόνια στον κόσμο των ζωντανών-νεκρών-1
Είναι μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτούς τους δύο να επιστρέψουν σε κάποια πράγματα που είχαμε ακούσει στην αρχική σειρά και σε πλευρές του χαρακτήρα τους που πια μπορούμε να εξερευνήσουμε σε βάθος. Αυτό είναι συναρπαστικό. Και είναι επίσης μια πολύ καλή ιστορία. [Emmanuel Guimier/AMC]

«Στην αρχική σειρά, υπήρχαν τόσοι χαρακτήρες που ποτέ δεν είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε την ιστορία κάποιων από αυτούς να κάνει έναν πλήρη κύκλο», σημειώνει ο ηθοποιός Νόρμαν Ρίντους. «Νομίζω ότι τώρα που παρακολουθούμε μόνο δύο από τους ήρωες, μπορούμε να αφηγηθούμε όλη την ιστορία τους. Θα δούμε πολλά αυτή τη σεζόν, και σε προσωπικό επίπεδο του καθενός και ως δίδυμο. Είναι σαν να μας έδωσαν ένα μεγάλο δώρο με αυτό το spin-off για να πούμε ολοκληρωμένα την ιστορία τους», συνεχίζει. «Είναι μεγάλη ευκαιρία γι’ αυτούς τους δύο να επιστρέψουν σε κάποια πράγματα που είχαμε ακούσει στην αρχική σειρά και σε πλευρές του χαρακτήρα τους που πια μπορούμε να εξερευνήσουμε σε βάθος. Και αυτό είναι συναρπαστικό. Και είναι επίσης μια πολύ καλή ιστορία», προσθέτει η Μελίσα ΜακΜπράιντ.

Η σχέση ανάμεσα στους δύο ήρωες υπήρξε πάντα εξαιρετικά δημοφιλής μεταξύ των φανατικών της σειράς, που απογοητεύτηκαν από την απουσία της ΜακΜπράιντ από την πρώτη σεζόν του spin-off – εμφανίστηκε μόνον ως γκεστ. «Πάντα έλεγα ότι η σχέση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο είναι πιο μεγάλη από τα μικρά κουτάκια που όλοι βάζουν τους τηλεοπτικούς χαρακτήρες. Υπάρχει βαθύτερη κατανόηση ανάμεσά τους, κάποιο είδος πνευματικού νήματος που τους συνδέει και είναι γεμάτο ελπίδα, αγάπη, αισιοδοξία. Και αυτό με κάποιον τρελό τρόπο τούς κάνει να συνεχίζουν. Ακόμη και όταν η αισιοδοξία του ενός στερεύει, αντλεί από την αισιοδοξία του άλλου», εξηγεί ο Ρίντους. Είναι και αυτό ένα μέρος του μύθου τους, που μαζί με την αποφασιστικότητα και τη θέλησή τους έχει βοηθήσει να επιβιώσουν. Πώς θα ήθελαν άραγε να θυμούνται οι τηλεθεατές τους χαρακτήρες που υποδύονται; «Ως ειλικρινείς, γενναίους, αγαπητούς. Αλλά και ως φίλους, οικογένεια, γονείς», απαντά ο γνωστός ηθοποιός.

«Υπάρχει βαθύτερη κατανόηση ανάμεσά τους, κάποιο είδος πνευματικού νήματος που τους συνδέει και είναι γεμάτο ελπίδα, αγάπη, αισιοδοξία».

Οι δυο τους έχουν πια συμπληρώσει σχεδόν 14 χρόνια στο «κοστούμι» των ηρώων που ενσαρκώνουν – η σειρά «The Walking Dead» άρχισε να γυρίζεται και έκανε πρεμιέρα το 2010. «Eχει υπάρξει δώρο και ευλογία για εμένα», ομολογεί η Μελίσα, που είναι η πιο λακωνική από τους δύο στη διάρκεια της συνέντευξης. Για τον Νόρμαν υπήρξε η πρώτη του δουλειά ως ηθοποιού, «στην οποία ένιωσα τόσο αφοσιωμένος και με έκανε καλύτερο γονιό, καλύτερο φίλο, μου έδωσε εργασιακή ηθική που δεν πολυπίστευα ότι είχα πριν από αυτό. Ως άνθρωπος, έγινα λιγότερο θερμοκέφαλος και πιο ώριμος και λογικός. Είναι δώρο και ευλογία και για μένα».

14 χρόνια στον κόσμο των ζωντανών-νεκρών-2
Ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να πεθάνω μόνος· νομίζω ότι ένας κόσμος με υπερ-ρομπότ θα ήταν φρικιαστικός. Φαντάσου να είναι τα πάντα στο σπίτι σου ρομποτικά και όλα ξαφνικά να γίνουν τέρατα. Κλειδώνουν αυτόματα οι πόρτες και δεν μπορείς να βγεις. [Emmanuel Guimier/AMC]

Εχοντας περάσει τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα σε αυτόν τον μετααποκαλυπτικό, φρικτό κόσμο, έχουν άραγε σκεφθεί ποιο μέλλον θα ήταν για τους ίδιους το πιο τρομακτικό; «Εμένα ο μεγαλύτερος φόβος μου είναι να πεθάνω μόνος», ομολογεί ο Νόρμαν Ρίντους. «Νομίζω ότι ένας κόσμος υπερ-ρομπότ θα ήταν φρικιαστικός – σούπερ ρομπότ τρελά και εκτός ελέγχου, θα ήταν τρομακτικό. Να είναι τα πάντα στο σπίτι σου ρομποτικά και όλα ξαφνικά να γίνουν τέρατα. Κλειδώνουν αυτόματα οι πόρτες και δεν μπορείς να βγεις». «Φαντάσου όλα τα κατοικίδιά σου να άρχιζαν να μιλούν και να συνειδητοποιούσες ότι σε μισούν. Να έλεγαν “σε μισούσα πάντα, μη με αγγίζεις”» προσθέτει ένα ακόμη εφιαλτικό σενάριο ο Νόρμαν. «Αυτό θα ήταν απαίσιο. Ή “ήμουν καλός μαζί σου μόνο για τις λιχουδιές” και “έχεις το χειρότερο γούστο στα έπιπλα, δεν μου αρέσει καθόλου εδώ”».

Ο δεύτερος κύκλος της σειράς «The Walking Dead: Daryl Dixon: The book of Carol» προβάλλεται από την Cosmote TV (Cosmote Series HD) κάθε Δευτέρα στις 23.00.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT