Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Πέμπτη; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Βάλτερ Πούχνερ παρουσιάζει την τρίτομη ποιητική ανθολογία του με τίτλο «Ταξιανθίες», στο κτίριο Τσίλλερ, του Εθνικού Θεάτρου. Στην εκδήλωση θα μιλήσουν οι Διονύσης Μουσμούτης και Κωνσταντίνος Μπούρας, ενώ κείμενα και ποιήματα θα διαβάσουν οι ηθοποιοί Κωνσταντίνος Κυριακού, Κατερίνα Μπιλάλη και ο συγγραφέας. Στις 7 μ.μ. Αγίου Κωνσταντίνου 22.

Θα πραγματοποιηθεί στο θέατρο Παλλάς αφιέρωμα στη μνήμη του Μίμη Πλέσσα, ο οποίος πριν από λίγες ημέρες έφυγε από τη ζωή. Ο δημιουργός Γιώργος Βάλαρης αποχαιρετίζει τον σπουδαίο μουσικοσυνθέτη μέσα από τα διαχρονικά τραγούδια του, σε μια μουσική παράσταση που πλαισιώνεται από καταξιωμένους Ελληνες τραγουδιστές και ηθοποιούς. Στις 7.30 μ.μ.

Ο Κωνσταντίνος Βασιλακόπουλος παρουσιάζει την παράσταση «Outro» (φωτογραφία), βασισμένη στο θεατρικό έργο του Ζαν Λυκ Λαγκάρς «Juste la fin du monde». Ο σκηνοθέτης εστιάζει στο δυσλειτουργικό οικογενειακό περιβάλλον, αποκαλύπτοντας σκληρές αλήθειες για τους ήρωες της παράστασης και δημιουργώντας στον θεατή νέους προβληματισμούς. Στις 9 μ.μ. ΠΛΥΦΑ, Κορυτσάς 39.

Η ΕΛΣ σε συμπαραγωγή με το φεστιβάλ του Εξ αν Προβάνς και την Εθνική Οπερα του Παρισιού παρουσιάζει τις δύο σπουδαίες όπερες του Κρίστοφ Βίλιμπαλντ Γκλουκ «Ιφιγένεια εν Αυλίδι», σε σκηνοθεσία Ντμίτρι Τσερνιακόφ. Η ενιαία παράσταση φωτίζει τον πυρήνα της κατάρας των Ατρειδών, θέτοντας το ερώτημα πώς το θύμα της Αυλίδας γίνεται ο δήμιος της Ταυρίδας. Στις 6 μ.μ.

Η φλαουτίστρια Νεβάρτ Βερόν Γαλιλαία και ο πιανίστας Θοδωρής Τζοβανάκης έρχονται από τη Θεσσαλονίκη για να συναντήσουν το κουαρτέτο εγχόρδων Αθηνών, στο Μέγαρο Μουσικής. Θα ακουστούν, ανάμεσα σε άλλες, συνθέσεις των Αντον Βέμπερν, Αρθουρ Φουτ και Αντονίν Ντβόρζακ. Στις 8.30 μ.μ.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT