Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

Πού βγαίνουμε σήμερα Παρασκευή; Προτάσεις για θέατρο, συναυλίες, εκθέσεις, εκδηλώσεις

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Ρηνιώ Κυριαζή παρουσιάζει στο Θέατρο του Νέου Κόσμου το έργο της Καταλανής Μάρτα Μπουτσάκα, «Ρίτα». Μέσα από τη σχέση δύο αδελφών, που καλούνται να λάβουν ριζικές αποφάσεις, ξεδιπλώνονται διαφορετικές στάσεις ζωής απέναντι σε κρίσιμα ερωτήματα. Πρωταγωνιστούν η Ιφιγένεια Καραμήτρου και ο Γιώργος Καφετζόπουλος. Στις 9.15 μ.μ., Αντισθένους 7.

Το κουαρτέτο των Kladas Acoustic, που αποτελείται από τους Χρήστο Κλαδά, Γιώργο Σταυρουλάκη, Γιάννη Παπαδόπουλο και Παναγιώτη Θέμα, εξερευνώντας για ακόμη μία φορά τον πλούτο της τζαζ μουσικής, θα ερμηνεύσει τις συνθέσεις δύο σπουδαίων καλλιτεχνών, των Γουέιν Σόρτερ και Τζον Κολτρέιν. Στις 9.30 μ.μ. Jazzet music hall, Καραϊσκάκη 99, Χαϊδάρι.

Επέστρεψε χθες και για τρεις ακόμη ημέρες, για 12η χρονιά, το Platforms Project (φωτογραφία), με 62 εικαστικές πλατφόρμες από όλο τον κόσμο και περισσότερους από 900 καλλιτέχνες. Στόχος είναι η παρουσίαση της ανεξάρτητης ελληνικής και διεθνούς σκηνής, όπως αυτή εκφράζεται μέσα από ομαδικές εικαστικές πρωτοβουλίες. 12 μ. – 9 μ.μ. Καπνεργοστάσιο, Λένορμαν 218.

Η ΚΟΘ σε συνεργασία με τον Δήμο Πυλαίας – Χορτιάτη και το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης παρουσιάζει μια συναυλία στη μνήμη των θυμάτων του ολοκαυτώματος του Χορτιάτη. Ο Ντέιβιντ Μπρους παρουσιάζει ένα νέο έργο που συνέθεσε, αφιερωμένο στα θύματα, ενώ η παράσταση θα ολοκληρωθεί με την Ογδοη Συμφωνία του Σοστακόβιτς. Στις 9 μ.μ., Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Η γκαλερί Ζουμπουλάκη παρουσιάζει τη νέα ατομική έκθεση της Αλίκης Παλάσκα με τίτλο «Waltzing Matilda». Η έκθεση περιλαμβάνει μια σειρά νέων έργων με αυτοσχέδιους σκελετούς ντυμένους από χιλιάδες χρωματιστά κουρέλια, που θυμίζουν ανθρωπόμορφες φιγούρες, προερχόμενες από την ιστορία της τέχνης και την ποπ κουλτούρα. 11 π.μ. – 8 μ.μ., πλ. Κολωνακίου 20.

comment-below Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT